szaler Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Cześć, Czy ktoś kiedyś zamawiał klocki na Ali? Znajomy co chwilę jakieś drobne tanie gadżety sobie ściąga pomyślałem że może dla testów z czystej ciekawości bym zamówił. Biorąc pod uwagę fakt, że ceny od 2-7$ z dostawą Ktoś coś kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Tak, hamują choć kończą się trochę szybciej. Cena jest na tyle śmieszna że można je kupić tylko po to aby w razie "w" były na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekRSL Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 śmiało możesz zamawiać sprawdziłem osobiście 2 komplety jedne jakieś czerwone za 3$ na tył a drugie za jakieś 6$ metaliczne miałem na przód, teraz kupiłem a2z eco i może ciut mocniej hamują. Znajomy w rowerze też ma jakieś chińskie z ebay i też nie narzeka. Ogólnie ja sporo z Chin kupuję (głównie ali i ebay) i nie miałem jeszcze problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) Dzięki za info. Coś sobie zamówię bo ciekawy jestem. Najtrudniej coś wybrać będzie bo można komplet na 2 koła za 3$ albo na jedno za 7$ i wcale nie mówione że te tańsze będą gorsze W końcu to tylko Chiny Gdyby "oryginalne" były w nieco bardziej normalnej cenie bym się dwa razy nie zastanawiał. Ale dobre klocki kosztują 100pln a ja 220pln płaciłem za bardzo rozsądne klocki do auta gdzie ilość materiału ciernego na nich jest ser razy większa... :| Skąd te ceny w takim razie?... Edytowane 6 Marca 2017 przez szaler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekRSL Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 jak coś jest dla roweru to jest droższe patrz na smary oleje itp a Chińskie nie znaczy złe, ostatnio zamawiałem kumplowi rurę pod siodłową i kierownice z carbonu właśnie z Chin i nie odbiega wcale od markowych zakupionych w polskim portalu a różnica w cenie ogromna. Zobacz sobie sprzęty elektroniczne takich firm jak manta czy goclever to przecież Chiniole z polskim logo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnicki Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Potwierdzam, też mam klocki z chin i wcale nie są gorsze Weź szukaj jakiś półmetalicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) sprzedawca (i jego produkty) sprawdzony i polecany. kilka osób z forum ET kupowało te klocki i dobrze się sprawdzały https://pl.aliexpress.com/store/group/Red-Sintered-Bicycle-Brake-Pads/1230228_504246280.html?spm=2114.12010615.0.0.YhJjmN Tutaj opis doświadczeń Vasco z wyjazdu do San Remo i jazdy na takich klockach http://endurotrophy.pl/forum/showthread.php?tid=9923 Edytowane 6 Marca 2017 przez PeGie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekRSL Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) sprzedawca i jego produkty sprawdzony i polecany. kilka osób z forum ET sprawdzało te klocki i dobrze się sprawdzały Red Sintered Bicycle Brake Pads - Wholesale products with online transaction Hehe od tego właśnie gościa mam te klocki czerwone z tyłu za 4$ tylko myślałem, że ja 3$ płaciłem ale to szczegół Edytowane 6 Marca 2017 przez MarekRSL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 ja też jestem z nich zadowolony. teraz czekam aż padną shimanowskie w nowym rowerze i znowu zmiana na czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekRSL Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 PeGie kupowałeś u niego te spiekane? Jeśli tak to napisz czy lepsze od tych półmetalicznych bo mi się powoli kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 brałem tylko czerwone - sintered. Półmetalików nie miałem. Na początku standardowo wycie, ale po jednej przejażdżce w dół w koutach wszystko ucichło. Co ciekawe tak samo zachowywały się klocki Force'a - http://www.force-components.pl/index.php?p4169,kod-4234926-force-klocki-hamulcowe-do-shimano-xt-xtr-z-radiatorem-metaliczne pewnie ta sama fabryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekRSL Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Hehe możliwe, że ta sama Zamawiam te spieki w przyszłym tygodniu, skoro półmetaliki hamują tak samo jak a2z a są sporo tańsze to nie mam obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Brać, nie ma co wybrzydzać, do avid bb5 kupowałem pare kompletów i działały dobrze, przesyłka ok 3tyg średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 11 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 A czy czerwone nie będą za bardzo hałasowały? Mieszkam na równinach więc nie potrzebuję jakiś super potężnej mocy, wolał bym jednak brzmienie ciszy :-) Może zamówię czerwone i jakieś inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 6 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Cześć, Zamówiłem wszystkie 4 rodzaje. Pierwsze założyłem czerwone i powiem, że trochę się zawiodłem siłą hamowania. Tragedii nie ma oczywiście ale poprzednie miałem Koolstopy no i różnica spora. Wczoraj założyłem zielone więc teoretycznie słabsze. No powiem że nie odbiegają od koolstopow. Dużo większa siła hamowania, jeździłem po błocie więc i brud i woda się dostała. Zielone polecam, nie wiem ile wyrzynają, u mnie równiny więc też nie mam jak ich sprawdzić ekstremalnie ale są naprawdę dobre. Później sprawdzę jeszcze złote i czarne zobaczymy. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi