kilohaszu Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Szanowni Tatusiowie i Mamusie Mam nadzieję, że podzielicie się swoimi doświadczeniami. Mój syn ujeżdża teraz takiego Authora:http://pl.author.eu/mlodziezowe/mlodziezowe-20/author-cosmic-20-2016-ua42860701 Niestety, przy okazji kolejnego podnoszenia siodełka, okazało się, że jesteśmy blisko ogranicznika, zastanawiam się więc nad zmianą roweru dla syna na taki z kołami 24" Zdaję sobię sprawę, że nie każda rama będzie pasować, widziałem jednak kilka rowerów z ramą 11-12", którego mogą być już odpowiednie (będziemy przymierzać) Nasze wymagania 1 - amortyzator przedni - wiem, kotwica i mało daje, ale syn się uparł, więc niech będzie (może coś powietrznego żeby jednak dało się wyregulować)? 2 - przednia przerzutka - tak, tak, jest passe, ale czasami nam się zdarza jeździć po górkach i w authorze brakowało przełożeń, ostatecznie może być kaseta z szerokim zakresem przełożeń przy sensownej ilości zębów na korbie, fajnie by było jakby napęd był lepszy niż tourney/altus 3 - niska waga 4 - cena do 2000, no max 2500 jeśli coś olśni 5 - hamulce - v-brake albo tarcze hydrauliczne (pomarzyc dobra rzecz ) Z góry dzięki za wszelkie przemyślenia i propozycjeTata Borysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Mojemu 7 latkowi przed sylwestrem kupiłem Krossa Hexagona Replike. Ale z twoim budżetem poszedł bym w Krossa Level Replica Pro. Spełnia wszystkie twoje i syna założenia, ale 125 cm wzrostu może być jednak decydujące bo rama ma prostą górną rurę, a o klejnoty młodego trzeba też dbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Mojemu 7 latkowi przed sylwestrem kupiłem Krossa Hexagona Replike. Ale z twoim budżetem poszedł bym w Krossa Level Replica Pro. Spełnia wszystkie twoje i syna założenia, ale 125 cm wzrostu może być jednak decydujące bo rama ma prostą górną rurę, a o klejnoty młodego trzeba też dbać. Krossa mamy w rodzinie, mierzyliśmy i faktycznie za duży. Chciałbym wnuków doczekać kiedyś, więc póki co odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Hexagon replica jest niższy, dlatego go wybrałem ale syn jest troszkę wyższy i szybko rośnie po tatusiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibitka Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Ja mojemu 6 latkowi ostatnio kupiłam tylko, że w sklepie stacjonarnym DomenaSprtowa dokładnie taki rower https://www.domenasportowa.pl/product-pol-180946-Maxim-MJ-4-1-20-1B-2017-Rower-mlodziezowy.html mam nadzieje że długo nam posłuży. Z tego co się orientuję są wytrzymałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relyt Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Krossa mamy w rodzinie, mierzyliśmy i faktycznie za duży. Chciałbym wnuków doczekać kiedyś, więc póki co odpada U mnie chłopak o wzroście 123 przymierzał się do takiego A-matrixa. Rama jest minimalnie za duża, tak ze powyżej 12'' chyba nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwozdziu325 Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 http://www.lowelek.pl/product/2017-Merida-Matts-J24-CHAMPION-924295 rama 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Dziękuję bardzo za podpowiedzi, ostatecznie zdecydowaliśmy się na Superiora FLY 24. Udało się przekonać syna do rezygnacji z amortyzatora, po przemyśleniu sprawy odpuściliśmy też przednią przerzutkę. Rower ujął nas niską wagą, przemyślaną geometrią oraz... kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Udało się coś urwać z ceny? Sam o nim myślę dla syna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi