Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] Deore XT - jest tam sprzęgło?

slavko1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miało być 2x10 ale co się będę pierdzielił, mocno rozważam wejście w 1x11. I teraz pytanie, bo za cholerę nie wiem, nie widzę, nie mogę znaleźć, a podobno ważna rzecz - czy ta przerzutka ma sprzęgło? Da się wyczytać, że już kilka lat temu były w deore, więc "logiczne", że i tu powinna być, no ale głupi jestem, to pytam...  :icon_redface: Jeśli nie ma, to można wchodzić w te 1x11? 

Napisano

Tak, M8000 ma sprzęgło ("plus" w "Shadow+" oznacza właśnie sprzęgło). Poprzednie XT (M78x) występuje w dwóch wersjach - ze sprzęgłem i bez.

Napisano

O ile jakoś się uporasz z ustawieniem tej przerzutki pod koronkę 42z, o tyle bardzo odsunie się górne kółeczko od małych koronek i zmiana biegów na nich będzie zamulona, a w skrajnych przypadkach wręcz niemożliwa. Jeśli oczekujesz dobrego działania, to wybierz 11-40.

Napisano

Ale z tego co zrozumiałem to kolega chyba pisał o napędzie 1x11. Jeśli się nie mylę to zmieniarki serii 78x są dedykowane pod napęd 10s i chyba nie obsłużą kasety 11s.

Tapatalk...pszemoo

Napisano
  W dniu 6.03.2017 o 13:19, pszemoo napisał:

Ale z tego co zrozumiałem to kolega chyba pisał o napędzie 1x11. Jeśli się nie mylę to zmieniarki serii 78x są dedykowane pod napęd 10s i chyba nie obsłużą kasety 11s.

Tapatalk...pszemoo

i masz rację, dziś się jorgnąłem, że moje plany za daleko popłynęły. Natłok informacji, późna godzina... Naturalnie będę musiał poprzestać na 1x10 póki co. I teraz wstępnie jest taka konfiguracja:

z przodu HCC Const 32T

z tyłu Sunrace MX3 11-42/11-40 jeśli rzeczywiście mają być kłopoty z 42

będzie to ze sobą współgrać? łańcuszek KMC X10.93 obsłuży to? nie ukrywam, że to dość budżetowa migracja, więc jeśli macie inne pomysły z chęcią zaadoptuje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.