Kinky_81 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Witam. Jaką ramę polecicie na przekładkę do unibike viper 21' ? http://www.bikekatalog.pl/2012//rowery/1103/Unibike.Viper/ Jak to w unibike'ach bywa obecna moja rama stwierdziła że ma dość i postanowiła pęknąć. Rozmiarowo mi pasowała(194CM). Jeżdżę raczej po płaskim ale jak się trafi cięższy teren to przecież zsiadać z roweru nie będę. Do dźwignięcia jakieś 100kg. Budżet do 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Osobiście mogę polecić ramę Accent Nordkapp.Ujeżdżam ją od 2 lat i nie ma z nią żadnych problemów,a ważę trochę więcej od Ciebie.Lakier bardzo wytrzymały,drobne kamyczki nie robią na nim wrażenia.Tylko rozmiarówka inna niż w Viperze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinky_81 Napisano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Generalnie to miałem ją na celowniku szukałem jakieś alternatywy dla porównania ale nic sensownego nie mogłem znaleźć(stąd pytanie). Pozostaje Nordkapp 22'. Rozmiarowo wielkich różnic nie widzę. Jakieś wskazówki co do samej wymiany? Pierwszy raz taka operacja:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Film instruktażowy razem z potrzebnymi narzędziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirDevil Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Dlaczego stwierdzasz "jak to w unibikeach bywa"?Ja od 4 lat jezdze na ramie Unibike crossfire 23" - wzrost 198cm waga 110kg. Rowerem jezdze tam gdzie oczy poniosa, od miasta po teren i jak dotad na ramie nie ma zadnych oznak uzytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinky_81 Napisano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Dlaczego stwierdzasz "jak to w unibikeach bywa"? Ja od 4 lat jezdze na ramie Unibike crossfire 23" - wzrost 198cm waga 110kg. Rowerem jezdze tam gdzie oczy poniosa, od miasta po teren i jak dotad na ramie nie ma zadnych oznak uzytkowania. Np. dlatego... http://unibike.bikestats.pl/1016041,Unibike-opinie-czy-ramy-pekaja.html#comments zdjęcie nr 2 - wypisz wymaluj mój U mnie wytrzymała 5lat i jakieś powiedzmy jakieś 10K km - oby twoja dała rade dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirDevil Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Np. dlatego... http://unibike.bikestats.pl/1016041,Unibike-opinie-czy-ramy-pekaja.html#comments zdjęcie nr 2 - wypisz wymaluj mój U mnie wytrzymała 5lat i jakieś powiedzmy jakieś 10K km - oby twoja dała rade dłużej Oby :-) Choć i tak przymierzam się do zmiany na ramę MTB Accent Peak 29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi