Skocz do zawartości

[ Przerzutka tylna ] Biegi w piaście SRAM S7

bacaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 
mam taki problem 
mam piaste Sram S7 
i kilka miesiecy temu poprsula mi sie clickbox 
i jezdzilem bez tego i wszystko ladnie pieknie do teraz gdy biegi same sie przelaczaja 
czy jesli bym kupil clickboxa nowego czy przelaczenia biegow automatycznie cie usuna ? 
prosze o szybko pomoc

Napisano

Jeśli po zdjęciu klickboxa popychacze są wypychane przez sprężyny na około centymetr,jeden i drugi,to teoretycznie wszystko gra,i piasta jest na pierwszym biegu.

A założenie nowego klickboxa spowoduje prawidłową zmianę biegów,najlepiej kup cały zestaw,manetka,linka z pancerzem i klickbox.

Napisano

Kupiłeś cały zestaw? Czy tylko klickboxa? Jak zakładasz klickboxa to on musi być ustawiony na pierwszym biegu,potem patrzysz na biegu bazowym,czyli czwórce,czy wskaźniki się zgrywają.

Na YouTubie sporo jest filmów o tym,po Polsku nie ma ale nie sposób nie skapować.

Napisano

hmmm 
zalozylem spoko ale gdy zmieniam na 1 lub 3 lub 6 to ciagle ten sam bieg jest wyregulowane patrzelem na film 
jak wkladam ten bolec to on zostaje wypychany to jest dobrze ?

Napisano

te bolce to one wypychane sa przez te sprezyny 
I clickboxa zakladam i wszystyko zmienia bo widac ruchy tylko biegow nie zmienia sie 
bo jak patrzelem na filmy to te czerwone to ja nie mam takiego bolca malego co blokuje ten metalik co wchodzi w sram s7 
czy to moze byc wina tego ? ze biegi sie nie zmienaja ?

• Mod Team
Napisano

Czy Autor tematu może pisać po polsku? Stosować duże litery, znaki interpunkcyjne i diakrytyczne? Na telefonach też są takie rzeczy jak przecinek i literki typu ę i ą.

Napisano

Ja nie mam tylko tego i czy to może być przyczyna ze biegi nie działają dobrze ?  
bo kiedyś mi się urwało czy by doszło dokleić coś zamiast kupywac to nowe ? to nie idzie kupić tego osobno .

post-202650-0-61052600-1489158559_thumb.png

Napisano

Tak 

Jak sa te popychacze to one normalnie działają wduszam i wyskakują wiec ja nie wiem  co mam zrobic ??
pomocy 
ustawiłem na 4 biegu klicboxa i tez nic pomocy 
po prostu jak jadę to bieg przeskakuje na jeden i potem załącza sie na ten standardowy a czasami w ogóle nie ma biegu 
a wiem ze ten sram s7 działa 
bo dzis jak jechałem do szkoły przełączyłem na facie na 7 bieg i przejechałem z kilometr i sie zmienił na standardowy 

Napisano

Tak na 4 biegu na tym plastiku wszystko jest 
tylko nie piszcie ze musiał bym kupic sram s7 nowa bo ona kosztuje 300zl to juz lepiej nowy rower tylko szkoda mi tego 

A jak by wd psiknąć do środka ? 

Napisano

Masz w miarę blisko do jakiegoś serwisu?

Te piasty są stare i chyba każdy ogarnięty mechanik miał z nimi do czynienia. W dużej miejscowości mieszkasz?

Napisano

Malej 
a wd by nie pomoglo raczej ?

Byłem u jednego goscia z tym i mówił ze jak kupie klickboxa to bd na 100 % działać najwidoczniej nie mial racji 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...