bacaaa Napisano 5 Marca 2017 Napisano 5 Marca 2017 Witam mam taki problem mam piaste Sram S7 i kilka miesiecy temu poprsula mi sie clickbox i jezdzilem bez tego i wszystko ladnie pieknie do teraz gdy biegi same sie przelaczaja czy jesli bym kupil clickboxa nowego czy przelaczenia biegow automatycznie cie usuna ? prosze o szybko pomoc
emremigiusz Napisano 5 Marca 2017 Napisano 5 Marca 2017 Jeśli po zdjęciu klickboxa popychacze są wypychane przez sprężyny na około centymetr,jeden i drugi,to teoretycznie wszystko gra,i piasta jest na pierwszym biegu. A założenie nowego klickboxa spowoduje prawidłową zmianę biegów,najlepiej kup cały zestaw,manetka,linka z pancerzem i klickbox.
bacaaa Napisano 8 Marca 2017 Autor Napisano 8 Marca 2017 Kupilem click boxa ale gdy go zakladam linka wyskakuje co zrobic ?
emremigiusz Napisano 8 Marca 2017 Napisano 8 Marca 2017 Kupiłeś cały zestaw? Czy tylko klickboxa? Jak zakładasz klickboxa to on musi być ustawiony na pierwszym biegu,potem patrzysz na biegu bazowym,czyli czwórce,czy wskaźniki się zgrywają. Na YouTubie sporo jest filmów o tym,po Polsku nie ma ale nie sposób nie skapować.
bacaaa Napisano 8 Marca 2017 Autor Napisano 8 Marca 2017 hmmm zalozylem spoko ale gdy zmieniam na 1 lub 3 lub 6 to ciagle ten sam bieg jest wyregulowane patrzelem na film jak wkladam ten bolec to on zostaje wypychany to jest dobrze ?
emremigiusz Napisano 8 Marca 2017 Napisano 8 Marca 2017 Sprężyny mają wypychać bolce na około centymetr. Daj jakieś foto czy film,jak to zakładasz.
bacaaa Napisano 9 Marca 2017 Autor Napisano 9 Marca 2017 te bolce to one wypychane sa przez te sprezyny I clickboxa zakladam i wszystyko zmienia bo widac ruchy tylko biegow nie zmienia sie bo jak patrzelem na filmy to te czerwone to ja nie mam takiego bolca malego co blokuje ten metalik co wchodzi w sram s7 czy to moze byc wina tego ? ze biegi sie nie zmienaja ?
emremigiusz Napisano 10 Marca 2017 Napisano 10 Marca 2017 Ten czerwony plastik to prowadnica,bez niego można rozwalić klickboxa. I całkiem możliwe że dlatego nie masz biegów.
Mod Team durnykot Napisano 10 Marca 2017 Mod Team Napisano 10 Marca 2017 Czy Autor tematu może pisać po polsku? Stosować duże litery, znaki interpunkcyjne i diakrytyczne? Na telefonach też są takie rzeczy jak przecinek i literki typu ę i ą.
bacaaa Napisano 10 Marca 2017 Autor Napisano 10 Marca 2017 Ja nie mam tylko tego i czy to może być przyczyna ze biegi nie działają dobrze ? bo kiedyś mi się urwało czy by doszło dokleić coś zamiast kupywac to nowe ? to nie idzie kupić tego osobno .
emremigiusz Napisano 10 Marca 2017 Napisano 10 Marca 2017 Też kiedyś ten kawałek mi się odłamał,przykleiłem i działało. Tu mają https://www.rowerystylowe.pl/p-3822/plastik-popychacza-sram-spectro-5-i-7
bacaaa Napisano 10 Marca 2017 Autor Napisano 10 Marca 2017 Kupilem cale nowe te czerwone i nadal biegi nie działaj co ja mam zrobić ??
emremigiusz Napisano 10 Marca 2017 Napisano 10 Marca 2017 Jeszcze raz. Czy kupiłeś cały połączony ze sobą zestaw : klickbox,linka i manetka?
bacaaa Napisano 10 Marca 2017 Autor Napisano 10 Marca 2017 Tak Jak sa te popychacze to one normalnie działają wduszam i wyskakują wiec ja nie wiem co mam zrobic ??pomocy ustawiłem na 4 biegu klicboxa i tez nic pomocy po prostu jak jadę to bieg przeskakuje na jeden i potem załącza sie na ten standardowy a czasami w ogóle nie ma biegu a wiem ze ten sram s7 działa bo dzis jak jechałem do szkoły przełączyłem na facie na 7 bieg i przejechałem z kilometr i sie zmienił na standardowy
bacaaa Napisano 11 Marca 2017 Autor Napisano 11 Marca 2017 Tak na 4 biegu na tym plastiku wszystko jest tylko nie piszcie ze musiał bym kupic sram s7 nowa bo ona kosztuje 300zl to juz lepiej nowy rower tylko szkoda mi tego A jak by wd psiknąć do środka ?
emremigiusz Napisano 11 Marca 2017 Napisano 11 Marca 2017 Jak popychacze są wypychane przez sprężyny i wszystko ustawione,to trzeba tam zajrzeć.
bacaaa Napisano 11 Marca 2017 Autor Napisano 11 Marca 2017 tylko ja sie boje to rozkrecic bo nigdy nie go nie robilem
emremigiusz Napisano 11 Marca 2017 Napisano 11 Marca 2017 Tu masz cały wkład,myślę że cena nie straszy. https://www.rowerystylowe.pl/p-4040/wklad-do-piasty-sram-s7
bacaaa Napisano 11 Marca 2017 Autor Napisano 11 Marca 2017 To mówisz ze tamta piasta może być już do wywalenia ? A jak by psiknąć wd-40 ?
emremigiusz Napisano 11 Marca 2017 Napisano 11 Marca 2017 Masz w miarę blisko do jakiegoś serwisu? Te piasty są stare i chyba każdy ogarnięty mechanik miał z nimi do czynienia. W dużej miejscowości mieszkasz?
bacaaa Napisano 11 Marca 2017 Autor Napisano 11 Marca 2017 Malej a wd by nie pomoglo raczej ? Byłem u jednego goscia z tym i mówił ze jak kupie klickboxa to bd na 100 % działać najwidoczniej nie mial racji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.