Skocz do zawartości

[Rower] jaki do street trialu/street'u/dirt'u

crouncher

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć od jakiegoś już czasu poszukuje czegoś do "wyczynowej" jazdy, chodzi głównie o street. Próbowałem już na moim MTB (merida matts 10) ale szybko przekonałem się że to zły pomysł ponieważ po miesiącu mojej jazdy wózek tylniej przerzutki zaczał wkręcać się w tylne koło i musiałem wymieniać całą przerzutkę. Dodatkowo rama pod łańcuchem narażona na ciągłe uderzenia łańcucha zdarła się do zywego aluminium ( tak wiem powinienem użyć osłonki). Ostatnia rzecz która dyskwalifikuje ten rower jest fakt że ma zwykłe v-brake'i przez co wykonywanie trików hamulcem jest praktycznie nie możliwe. Dlatego też postanowiłem kupić nowy rower. Mój budżet to około 1000-1500 zł. Pierwszy dylemat to rozmiar kół 24' czy 26' wcześniej jeździłem na 26' i nie mam pojęcia co będzie lepsze. Drugi dylemat, a raczej wymóg to tarczowe hamulce hydrauliczne i pytanie czy opłaca się kupić rower z mechanikami i wymieniać je na hydraulikę, albo kupować rower z tylko tylnim hamulcem i dokupować drugi wraz z ew. wymianą piasty. 

Napisano

Dowiedz się najpierw czego chcesz, potem dowiedz się jak zbudowane są rowery do wszystkich 3 dyscyplin które wymieniłeś, a potem uświadom sobie jak bardzo się one między sobą różnią. To że chcesz rower z prostą ramą 14" i opuszczonym siodełkiem nic nie znaczy.

Napisano

mówiąc o mtb miałem na myśli to że na tym zaczynałem próbować swoich sił w czymś na pograniczu streetu i trialu. Chodzi mi o rower podobno do rowerów firmy inspired . Jeśli nie dostrzegam czegoś co warto zauważyć to śmiało możesz mi to wytłumaczyć :)

Napisano

Tutaj nikt Ci nie pomoże. Udaj się na fora trialowe, na Polską grupę trialu na Facebooku. Na giełdzie trialowej znajdziesz coś za około 2000 zł co będzie się nadawało dla Ciebie. Taniej nie ma sensu.

https://www.olx.pl/i2/oferta/rower-do-street-trialu-inspired-skye-pro-CID767-IDflW0p.html

Jeśli chcesz rower do street trialu, to musisz kupić rower do street trialu. Za 1000 kupisz zwykły rower 26 do trialu, pewnie z Vkamki. Za 1500 już znajdziesz coś na hydraulicznych obreczowkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...