Gość Tomek Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Witam.Chciałbym wymienić w mojej korbie acera fc m391 tarczę z 32 zęby i moje pytanie jaka będzie pasowała jaki model, gdyż do tej korby nie mogę znaleźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Ta powinna pasować http://allegro.pl/shimano-zebatka-alivio-do-korb-fc-m430-32t-bs-i6710735693.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomek Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Witam.Chciałbym wymienić w mojej korbie acera fc m391 tarczę z 32 zęby i moje pytanie jaka będzie pasowała jaki model, gdyż do tej korby nie mogę znaleźć? Dziękuję.Czy jeżeli rozstaw śrub będzie się zgadzał to inne też będą pasowały,po czym poznać?Jak szukałem to tarcze np. z wyglądają tak samo tylko nazwy inne alivio, dore, acera i nawet widziałem że dore tańsze było od acery czy alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Rozstaw śrub 104 ( 104 BCD) musisz szukać. Dodatkowo zwróć uwagę na kształt zębatki w środku przy gniazdach śrub. Powinno być "wklęsłe" tak jak w tej co wrzucił kolega. Wyższe modele ( od SLX w górę chyba) mają inny kształt i wtedy nie będzie Ci pasowało do korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Tomek
Witam.Chciałbym wymienić w mojej korbie acera fc m391 tarczę z 32 zęby i moje pytanie jaka będzie pasowała jaki model, gdyż do tej korby nie mogę znaleźć?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.