Rurek5000 Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Witam, od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Rometa Ramblera 3.0 27,5 2015, posiada on amorek Suntour XCR LO i problem tkwi w tym, że kumpel śmieszek kręcił regulacją ugięcia wstępnego i teraz nie wiem jak ją ustawić, ten korek na lewej goleni ma jakieś położenie krańcowe, bo kiedy nie mogę go przekręcić ręką i wtedy da się to zrobić kluczem, jeszcze są śruby na dole i czy one też służą do regulacji ? Cytuj
Gość Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 ten korek na lewej goleni ma jakieś położenie krańcowe, bo kiedy nie mogę go przekręcić ręką i wtedy da się to zrobić kluczem, Jakim kluczem? jeszcze są śruby na dole i czy one też służą do regulacji Jeżeli jest to czerwone pokrętło to tak, jeżeli zwykłe imbusy to nie. Cytuj
Rurek5000 Napisano 4 Marca 2017 Autor Napisano 4 Marca 2017 W sensie biorę zwykłego francuza i blokuję ten korek i wtedy się da przekręcić. Jeśli ugięcie ma być większe to kręcić w + czy - ? Cytuj
Gość Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 - Kolejny co kręci żabką zamiast zastanowić się dlaczego przestało działać No i nie spodziewaj się że to coś da Cytuj
Rurek5000 Napisano 4 Marca 2017 Autor Napisano 4 Marca 2017 Nie krecilem tym kluczem na maksa tylko sprawdzalem czy sie da. Cytuj
Rurek5000 Napisano 6 Marca 2017 Autor Napisano 6 Marca 2017 Wydaje mi się, że ten amor jest twardy, czy jest to spowodowane klasą amora czy należy go wyczyścić ? Cytuj
Gość Napisano 6 Marca 2017 Napisano 6 Marca 2017 To jest sprężyna, więc żeby był dla Ciebie dobry musiałbyś idealnie trafić z twardością sprężyny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi