davidos12 Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Witam, mam do Was pytanie odnośnie koła, tzn. czy można je jeszcze wycentrować? link < https://zapodaj.net/f5fcd3d767aef.jpg.html > . Moje drugie pytanie to to, że na obręczy zauważyłem pękniecie, myślałem że to uszkodzenie jednak szukając takiej obręczy w necie, znalazłem identyczną w sklepie link < https://www.narowery.pl/pl/p/Obrecz-alu-Gazelle-Rodi-28-9x4-ERTRO-622-srebrna/1310 >, zdjęcie nr 3, na którym widać identyczne pękniecie. Czy to jest fabryczne nacięcie czy uszkodzenie, ponieważ z wiadomych powodów pękniętej obręczy nie da się wycentrować? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam
davidos12 Napisano 4 Marca 2017 Autor Napisano 4 Marca 2017 Tatanka dzięki za uświadomienie , a można spróbować to koło wycentrować czy nie bardzo?
Tatanka Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Nie wiem czy taka obręcz jeszcze się kwalifikuje do centrowania.Zanieś do serwisu i niech powiedzą czy dadzą radę.A jeśli obręcz jest już trochezużyta,to może jest okazja wymienić na nową?
dawid Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Raczej nie do wycentrowania, a nawet jak sie uda to kolo proste dlugo nie bedzie
davidos12 Napisano 4 Marca 2017 Autor Napisano 4 Marca 2017 Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie, ponieważ na piaście jest oznaczenie Shimano Nexus sg-7r46 a na aukcji znalazłem koło z piastą sg-7c22. Czy będzie pasować bo obydwie to Shimano Nexus 7?
Tatanka Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Chodzi Ci oto,czy manetka obsłuży inną piastę?Stara piasta jest uszkodzona? Jeśli nie,to można na niej zapleść nowe koło
phoe Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Ta piasta trochę jest warta, przepleść koło dużo lepiej będzie. Obręcz np DT 535 to jakieś 80zł + z 40zł na szprychy + robocizna z 20zł i tyle. W 150zł się mieścisz. Lub jak chcesz żeby koło wyglądało jak wcześniejszej, to obręcz Gazelle kup.
davidos12 Napisano 4 Marca 2017 Autor Napisano 4 Marca 2017 Ok, piasta jest sprawna, Myślałem że taniej wyjdzie kupno używanego koła bo jest za 120 tyle że z inną piastą, ale jeżeli rzeczywiście zaplecenie koła plus nowa obręcz wyjdzie trochę drożej to tak zrobię. Dzięki za odpowiedzi.
zekker Napisano 5 Marca 2017 Napisano 5 Marca 2017 ponieważ na piaście jest oznaczenie Shimano Nexus sg-7r46 a na aukcji znalazłem koło z piastą sg-7c22 Tak w ramach edukacji sg-7r46 jest pod hamulec rolkowy, taki nakładany na piastę i normalnie obsługiwany dźwignią na kierownicy sg-7c22 jest ze zintegrowanym hamulcem, używa się go poprzez kręcenie pedałami do tyłu Manetka powinna obsłużyć obie piasty ale tak jak już inni napisali szkoda się pozbywać sprawnej i nie aż tak taniej piasty (nowa to około 400zł). Tak z ciekawości, bawiłeś się w hamowanie bokiem, czy jakiś wypadek miałeś?
davidos12 Napisano 6 Marca 2017 Autor Napisano 6 Marca 2017 Dzięki zekker za wyjaśnienie. Ja ostatni raz na rowerze jeździłem kilka lat wstecz,chociaż myślę teraz czy sobie jakiegoś nie kupić. Rower jest siostry, mieszka w kamienicy i rower zapina na korytarzu i znalazł się jakiś pajac, który wyładował swoje emocje na tym rowerze. Nie brakuje osób które nie mają szacunku do cudzej własności i nie myślą o tym że często są to ciężko zarobione pieniądze a np. rower służy do dojazdu do pracy. Ale co zrobić niestety.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.