Skocz do zawartości

[wymiana opon]nowy typ opon

lookash90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że to mój pierwszy post na forum witam wszystkich serdecznie;)Mam rower Merida Matts 10 z kołami 26, opony oryginalne Merida 2,1 typowe trekingowe. Obecnie będę jeździł głównie po szosie i chcialbym zmienić na cieńsze, na ktorych będzie się lżej jeździło. I tu zupelnie nie mam pojęcia czy wystarczy że kupię same opony, czy będą pasowały, czy musze całe Koła, może większy rozmiar, czy muszą to być jakieś konkretne rodzaje? Bardzo proszę o podpowiedzi. Dzięki

Napisano

Możesz wziąć nawet 28x559 i będzie to dość cienko. Kół nie zmieniaj bo nie ma sensu. Jak chciałeś jeździć po szosie to było kupić szosę :P

Napisano

Czyli wystarczy ze kupię takie opony i detke i będzie pasować? Wcześniej mieszkałem w innym miejscu, tam częściej jeździłem w terenie;)

Napisano

Kup sobie coś trochę szerszego ale o biezniku pod miasto, bezpiecznie i wygodnie . Polecam Continental Town Ride 26 x 1,75. Do tego ht 26 z cienkim laczkiem wygląda jak rowerek po komunii :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...