Rurek5000 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Witam, dziś odebrałem paczkę z nowym rowerem rozpakowałem złożyłem i okazało się, że tylny hamulec nie hamuje. Jest to Shimano M396. Jakieś pomysły co mogło się stać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Co to znaczy nie hamuje? Tłoczki się nie wysuwają, klamki nie idzie nacisnąć? Opisz co się dzieje, bo nikt tu magicznej kuli nie posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rurek5000 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Klamka nie stawia oporu, jest luźna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Prawdopodobnie zapowietrzony. Rozumiem, że rower kupiłeś wysyłkowo? Możesz sam je odpowietrzyć, albo skontaktuj się ze sklepem, bo tak nie powinno być w nowym rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 A nic nie cieknie z tyłu? Tarcza nie jest tłusta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rurek5000 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Nic nie cieknie i nie jest tłuste, kiedy nacisnę klamkę do końca hamuje lekko, tak jakby klocki słabo dociskały tarczę, może to problem z regulacją ? Dzwoniłem do sprzedawcy i serwisant powiedział mi, że rower powinien być złożony w serwisie rometa i na ten moment on mi nie pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Nic nie cieknie i nie jest tłuste, kiedy nacisnę klamkę do końca hamuje lekko, tak jakby klocki słabo dociskały tarczę, może to problem z regulacją ? To nie kwestia regulacji. Hamulce hydrauliczne mają taką siłę ścisku , że bez problemu by ci przegięły tarczę gdyby zacisk nie był równo ustawiony. Ewidentnie masz zapowietrzony hamulec. Dzwoniłem do sprzedawcy i serwisant powiedział mi, że rower powinien być złożony w serwisie rometa i na ten moment on mi nie pomoże... Mogłeś nie mówić , że sam składałem chociaż to na nic nie powinno mieć wpływu. Towar niezgodny z umową i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rurek5000 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 I w tym wypadku mam go odpowietrzyć sam czy oddać do serwisu rometa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 A jak kupowałeś to rower miał być gotowy do jazdy ( poza odkręconym kołem) czy do samodzielnego złożenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rurek5000 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 (edytowane) Wstępnie złożony, przykręcałem tylko kierownice i przednie koło. Nic nie zrobię w piątek udam się do serwisu rometa i tak muszę podbić kartę gwarancyjną. Edytowane 1 Marca 2017 przez Rurek5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 A jaki to sklep? Trzeba by było zerknąć na regulamin, ale wydaje mi się że coś takiego jak zapowietrzony hamulec nie powinno mieć miejsca. Z drugiej strony bardzo często jest tak że w internecie rower jest taniej bo jest wysyłany tak jak dostali go od producenta, przy kupnie w sklepie stacjonarnym jest droższy bo wliczona jest cena pierwszego pełnego serwisu i regulacji na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rurek5000 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział mi, że odpowietrzanie hamulca wchodzi w skład "przygotowania do jazdy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział mi, że odpowietrzanie hamulca wchodzi w skład "przygotowania do jazdy". I że niby sam masz to wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 (edytowane) Trochę nie rozumiem, jeden Ci mówi że powinno to być zrobione a drugi że Romet jest za to odpowiedzialny? Trochę niejasno piszesz. Dużo taniej kupiłeś ten rower w internecie? Edytowane 1 Marca 2017 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rurek5000 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 I że niby sam masz to wykonać? Nie, mam się udać do Rometa i tam mi wszystko zrobią, za dodatkową opłatą :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Nic nie zrobię w piątek udam się do serwisu rometa i tak muszę podbić kartę gwarancyjną. To jak tam będziesz, to powiedz, że masz zapowietrzony hamulec, POWINNI go odpowietrzyć na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Zanim powędrujesz tam z rowerem to zadzwoń i zapytaj czy będzie to odpłatne itd. Jeżeli tak, to powiedz żeby się wypchali i kup samemu olej + akcesoria. Wydajesz 20 zł a będziesz miał na przyszłość. No chyba że boisz się robić samemu, wtedy wielkiego wyboru nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Nie, mam się udać do Rometa i tam mi wszystko zrobią, za dodatkową opłatą :/ Dziwny jakiś ten sklep, wg. mnie rower powinien być przygotowany do jazdy, czyli przykręcasz kierę i inne pierdoły i jedziesz. Jeśli przerzutki nie są wyregulowane, hamulce nie działają tak jak powinny, serwis powinien to zrobić na miejscu ale za darmo, a nie pobierać za to opłatę, szczególnie, że rower jest nowy, a nie używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rurek5000 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 (edytowane) Trochę nie rozumiem, jeden Ci mówi że powinno to być zrobione a drugi że Romet jest za to odpowiedzialny? Trochę niejasno piszesz. Dużo taniej kupiłeś ten rower w internecie? Jest to Romet rambler 3.0 27,5 rocznik 2015 i dałem za niego 2000zł. Sprzedawca powiedział, że mam się udać do rometa i przy podbijaniu karty gwarancyjnej oni przygotują rower do jazdy i wtedy odpowietrza mi hamulec. Możliwe, że romet zrobi to bez dodatkowej opłaty bo mam paragon i kartę gwarancyjna. Edytowane 1 Marca 2017 przez Rurek5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Sprzedawca powiedział, że mam się udać do rometa i przy podbijaniu karty gwarancyjnej oni przygotują rower do jazdy i wtedy odpowietrza mi hamulec. No i trzeba było tak od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Strasznie to zakręcone i zastanawiam się jaki w ogóle jest sens zamawiania z internetu skoro i tak trzeba lecieć do sklepu na regulację itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rurek5000 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 (edytowane) Sens jest taki, że tego roweru nie ma w sprzedaży, i jest przeceniony, katalogowo kosztuje 2600zł. Myślicie, że mogę tym rowerem podjechać pod serwis ? Edytowane 1 Marca 2017 przez Rurek5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Myślicie, że mogę tym rowerem podjechać pod serwis ? Przecież napisałeś, że sprzedawca mówił, żebyś podjechał podbić kartę i ,że Ci odpowietrzą hamulce, więc co się pytasz? Dzwoniłeś do tego serwisu czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 No i właściwie co oznacza że musisz podjechać do Rometa? Ja coś czuję że nie będzie to darmowa usługa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rurek5000 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Widocznie użyłem złych słów, mam się udać do ich serwisu tak kazał mi serwisant ze sklepu w którym kupiłem rower o tym (zapomniałem powiedzieć), do serwisu rometa dzwonię jutro. Przepraszam bo troszkę namieszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi