kaszaluk Napisano 1 Marca 2017 Napisano 1 Marca 2017 Witam Proszę o wasze doświadczenia z użytkowania opon zwijanych Continental Race King z mleczkiem. Znam kilka sprzecznych opinii. Czy używaliście tych opon z mleczkiem? Jak się sprawuje i na jakim mleczku?
Mod Team safian Napisano 1 Marca 2017 Mod Team Napisano 1 Marca 2017 Jaka wersja RK dokładnie Cię interesuje? Supersonici lubią przepuszczać mleko przez ścianki, szczególnie Caffelatexa. Aczkolwiek jak już przebrnie się przez trudy początkowego uszczelnienia to opony działają normalnie z mlekiem
Waza Napisano 1 Marca 2017 Napisano 1 Marca 2017 Niestety, lekkie opony Conti RS nie bardzo działają z mleczkiem, nawet ich własnym RevoSealant. Ścianki boczne są tak cienkie że przepuszczają mleczko, wygląda to tak jakby opona się rosiła. Skutek jest taki, że często trzeba dopompowywać i częściej dolewać świeżą porcję mleczka. Ten sam RevoSealant z równie lekkimi Schwalbe RoRo/RaRa EVO SS działa wyśmienicie.
simulacrum Napisano 1 Marca 2017 Napisano 1 Marca 2017 Witam Proszę o wasze doświadczenia z użytkowania opon zwijanych Continental Race King z mleczkiem. Znam kilka sprzecznych opinii. Czy używaliście tych opon z mleczkiem? Jak się sprawuje i na jakim mleczku? 26 czy 29? Ja używałem 26 w wersji UST z obręczami Bontrager XXX i w zasadzie może raz na miesiąc musiałem dopompować. Wszystko było mega szczelne. W 29" wersje pod bezdętki nazywają się protection. Co prawda mam XK Protection, ale myślę, że można to jakoś przełożyć na RK. W tym przypadku niestety nie trzyma już tak dobrze, ale z tego co słyszałem oponka musi się jeszcze ułożyć. Obręcz to Bontrager Mustang Elite TLR. Mleczka niestety nie znam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.