Gość Napisano 28 Lutego 2017 Napisano 28 Lutego 2017 Chce sobie zakupić opone Schwalbe Marathon do roweru Merida Big Nine 40. Tak w zestawie sklepowym były opony traktorowe 2.20 . Jaką szerokośc moge zamontować najwęższą. No i teraz tak ten rower ma koła 29. A jeśli kupie 28 to się zmieszczą? Bo ja sobie ten rower sprzedam a kupie szose Meride z kierownicą prostą ale tam koła są 28. A czytałem że koła 28 i 29 mają niby ten sam rozmiar więc pytam
Gość Napisano 28 Lutego 2017 Napisano 28 Lutego 2017 Niestety nie mam opcji edytuj więc sprostuje sprawe. Już wiem że pomieszałem zapominając o tym że koła do rowerów MTB są inne . Tak więc czy ktoś poleci opone konkurencyjną Schwalbe Marathon? Ta http://allegro.pl/schwalbe-marathon-gg-ts-opona-reflex-28x1-50-i6721045615.html wg danych Możesz założyć każdą o oznaczeniu: 622 x ........ 700 x .......C 28 x ........ 29 x ........ Bede z niej korzystać aż do sprzedaży roweru w tym roku jeśli nie ma konkurencji w cenie. 95% asfalt ulice ścieżki chodnikowe. Licze na to że nie poślizne się po mokrej nawierzchni,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.