Evanios Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 Cześć! Pierwszy raz się spotykam z wentylem presta i mam problem. Mam adapter, pompke i nie moge napompowac. Załączam link do filmiku, na którym jest pokazany problem.https://ufile.io/6b19a z góry przepraszam, że tylko 500kb/s, ale nie mialem innej możliwości.Nie wiem, może zły ten adapter? Próbowałem trzema pompkami.
Gość Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 Mamy ściągać 200 Mb z jakiegoś dziwnego serwisu? Rejestracja na YT to 30 sekund. A wracając do tematu, zawór odkręciłeś?
Mod Team michuuu Napisano 27 Lutego 2017 Mod Team Napisano 27 Lutego 2017 Nie mogę odtworzyć. A nakrętkę zaworka odkręciłeś? Po odkręceniu zaworek wcisnąłeś?
Ychu Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 Nie mogłeś tego na yt wrzucić? Przed pompowaniem trzeba odkręcić z wentyla tą końcówkę na górze.
Evanios Napisano 27 Lutego 2017 Autor Napisano 27 Lutego 2017 Juz wrzucam. Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją. Poczekajcie sekundkę. - prosze
Ychu Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 Pierwsza sprawa że ten zawór się otwiera pod wpływem ciśnienia , więc musisz pompowac porządnie. Próbowałeś go wcisnąć palcem , czy w ogóle chodzi ? Kiedyś z bratem pompowalem preste bez adaptera - założyliśmy na wentyl wąż od pistoletu , trzymalem wąż na wentylu a brat pompowal. Tylko z kompresora ciśnienie jest takie że spokojnie otwiera zawór. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Evanios Napisano 27 Lutego 2017 Autor Napisano 27 Lutego 2017 Odkręciłem. Nie widać? Jest na maxa na górze. Zawór chodzi jak naciskam to się spuszcza powietrze.
Gość Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 Może w pompce masz za długi "bolec" i zamyka zawór?
Evanios Napisano 28 Lutego 2017 Autor Napisano 28 Lutego 2017 Temat proszę zamknąć. Problem wyjaśniony,
Evanios Napisano 28 Lutego 2017 Autor Napisano 28 Lutego 2017 Właśnie o to chodzi, że raz można normalnie pompować (trzeba z siłą, nawet jak odbija), a raz zatyka tak, że nie idzie. Czarna magia. :thinking:
SovaLTD Napisano 28 Lutego 2017 Napisano 28 Lutego 2017 Problem prawdopodobnie leży w tej przejściówce. Ja kiedyś kupiłem dwie takie w jednym sklepie i jedna była wadliwa, wyglądała identycznie jak ta druga, jednak nie dało się przez nią pompować, z drugą nie ma problemu i pompuje się normalnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.