Skocz do zawartości

[wentyl] problem z napompowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! Pierwszy raz się spotykam z wentylem presta i mam problem. Mam adapter, pompke i nie moge napompowac. Załączam link do filmiku, na którym jest pokazany problem.
https://ufile.io/6b19a z góry przepraszam, że tylko 500kb/s, ale nie mialem innej możliwości.

Nie wiem, może zły ten adapter? Próbowałem trzema pompkami.

Napisano

Mamy ściągać 200 Mb z jakiegoś dziwnego serwisu? Rejestracja na YT to 30 sekund.

A wracając do tematu, zawór odkręciłeś?

Napisano

Pierwsza sprawa że ten zawór się otwiera pod wpływem ciśnienia , więc musisz pompowac porządnie.

Próbowałeś go wcisnąć palcem , czy w ogóle chodzi ?

Kiedyś z bratem pompowalem preste bez adaptera - założyliśmy na wentyl wąż od pistoletu , trzymalem wąż na wentylu a brat pompowal. Tylko z kompresora ciśnienie jest takie że spokojnie otwiera zawór.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Może w pompce masz za długi "bolec" i zamyka zawór?

Napisano

Właśnie o to chodzi, że raz można normalnie pompować (trzeba z siłą, nawet jak odbija), a raz zatyka tak, że nie idzie. Czarna magia. :thinking:

Napisano

Problem prawdopodobnie leży w tej przejściówce. Ja kiedyś kupiłem dwie takie w jednym sklepie i jedna była wadliwa, wyglądała identycznie jak ta druga, jednak nie dało się przez nią pompować, z drugą nie ma problemu i pompuje się normalnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...