jakuborle Napisano 26 Lutego 2017 Napisano 26 Lutego 2017 Witam. Mam zamiar wyczyscic widelec romanowy ramler 2.0. Z tym ze jest problem z odkreceniem dziadowskich śrub. Tutaj na srubce w srodku jest jakby trójkacik Z góry dzieki za pomoc
szczerb Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 Jesteś pewien, że to śruby? Zdjęcia niezłe naprawdę, ale i tak ciężko mi stanowczo osądzić. W każdym wygląda mi to na nity, lecz nie sądziłem, że jeszcze się zdarzają aż tak jednorazowe konstrukcje. Ile kosztował cały rower z tym nowy?
Gość Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 A to nie jest tak że od góry zdejmujesz zaślepki i tam są nakrętki?
Ychu Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 Zaślepki się zdejmuje , ale te zdjęcia są już po zdjęciu ich. Dziwny jest ten uginacz ogólnie. Ja swojego nie rozbierałem bo nie było po co - dostał tak masakrycznego luzu że nie było sensu się z nim bawić. Mam go na strychu , jutro spróbuje coś tam pokombinować i się odezwę. Wątpię aby w środku był mały imbus bo nie przy skręcaniu na 100% byś go objechał.
Gość Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 No zaraz zaraz, ja mówię o zaślepkach od góry ( czyli na koronie) a tutaj o ile dobrze wnioskuję to są zdjęcia goleni od dołu.
zadra1965 Napisano 27 Lutego 2017 Napisano 27 Lutego 2017 To nie śruby to nity, to chyba podstawowy model widelca typu santour 3030 , Widelec nierozbieralny, jak ma luzy to dobić do końca i na złom.
jakuborle Napisano 27 Lutego 2017 Autor Napisano 27 Lutego 2017 Wątpię aby w środku był mały imbus bo nie przy skręcaniu na 100% byś go objechał. Szperajac na forum znalazlem wypowiedz ze imbus 6 mm ale jako ze moj sie nie miesci to chcialem sie upewnic czy warto go przerobic
jakuborle Napisano 28 Lutego 2017 Autor Napisano 28 Lutego 2017 to chyba podstawowy model widelca typu santour 3030 , Widelec nierozbieralny, jak ma luzy to dobić do końca i na złom.Suntor to raczej nie jest
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.