Skocz do zawartości

[widelec]Jak to rozebrac ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam zamiar wyczyscic widelec romanowy  ramler 2.0. Z tym ze jest problem z odkreceniem dziadowskich śrub.

oDQQEtu.jpg

jIhlzwJ.jpg

mmXqkkt.jpg

Tutaj na srubce w srodku jest jakby trójkacik

vIlyv8c.jpg

Z góry dzieki za pomoc :)

Napisano

Jesteś pewien, że to śruby? Zdjęcia niezłe naprawdę, ale i tak ciężko mi stanowczo osądzić. W każdym wygląda mi to na nity, lecz nie sądziłem, że jeszcze się zdarzają aż tak jednorazowe konstrukcje. Ile kosztował cały rower z tym nowy?

Napisano

A to nie jest tak że od góry zdejmujesz zaślepki i tam są nakrętki?

Napisano

Zaślepki się zdejmuje , ale te zdjęcia są już po zdjęciu ich.

Dziwny jest ten uginacz ogólnie. Ja swojego nie rozbierałem bo nie było po co - dostał tak masakrycznego luzu że nie było sensu się z nim bawić. Mam go na strychu , jutro spróbuje coś tam pokombinować i się odezwę.

Wątpię aby w środku był mały imbus bo nie przy skręcaniu na 100% byś go objechał.

Napisano

No zaraz zaraz, ja mówię o zaślepkach od góry ( czyli na koronie) a tutaj o ile dobrze wnioskuję to są zdjęcia goleni od dołu.

Napisano

Wątpię aby w środku był mały imbus bo nie przy skręcaniu na 100% byś go objechał.

Szperajac na forum znalazlem wypowiedz ze imbus 6 mm ale jako ze moj sie nie miesci to chcialem sie upewnic czy warto go przerobic
Napisano

to chyba podstawowy model widelca typu santour 3030 , Widelec nierozbieralny, jak ma luzy to dobić do końca i na złom.

Suntor to raczej nie jest
Napisano

To jest jakiś najpodlejszy Zoom a nie SR. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...