Andrzej92xp Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Witam serdecznie. Od kilku lat regularnie biegam teraz do biegania postanowiłem dorzucić jazdę rowerem. Zdecydowałem sie na kupno jednego z dwóch modeli. Jest to romet rambler 29 3 i Kross level b3. Mój warunek konieczne to koła 29. Bardziej skłaniam się ku rometowi ponieważ pracuje w sklepie i współpracuje z dilerem firmy Romet a co się z tym wiąże bardzo dobra cena dla mnie. Czego oczekuje od roweru. Przede wszystkim bezawaryjność. Głownie zamierzam jeździć bo polnych drogach i lasach ale czasami też chętnie wyrwę się na przejażdżkę po asfalcie jakieś max 120km. Na osprzęcie praktycznie się nie znam więc proszę o porady. Jeśli chodzi o mnie mam 25lat 180 wzrostu waga +/- 95 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 (edytowane) Oba prezentują bardzo zbliżony poziom i tak naprawdę sprzętowo nic nie przeważa na korzyść jednego. Zdecydowanie lepszą opcją byłby Romet Mustang 1 - cenowo zbliżony a ma lepszy napęd 10s i powietrzny amor ( w tym sklepie widziałem go najtaniej http://ambike.pl/rower-mtb-trail-29-romet-mustang-1-r17.html ). Edytowane 26 Lutego 2017 przez gtb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej92xp Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Zdecydowałem się na Ramblera teraz nie wiem jaki rozmiar ramy wybrać mam 183 cm wzrostu czy xl nie będzie za duży dla mnie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Przy modelu 2016 19" , przy tegorocznym (ale z tego co się orientuję jeszcze ich nie ma) 18". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi