hulajnogaA Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Mam zamiar zrobić pierwszy "mały" serwis tytułowego amortyzatora i tu pytanie do Was jak to rozebrać ? Załączam zdjęcia jak to wygląda od dołu. Pokrętło do regulacji tłumienia pewnie trzeba zdjąć ale jakoś nie chce zejść mimo sporej siły. Nakrętka z drugiej strony też chyba nie jest nakrętką bo nie idzie się do niej dobrać żadnym kluczem a że jest dość głęboko to słabo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 1. Na środku widać śrubkę odkręcaną imbusem 2. Odkręcasz kluczem rurkowym lub nasadką z przedłużką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulajnogaA Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Jest tam imbus 2mm którego nie zauważyłem. Jestem na etapie dorabiania narzędzi czyli dłuuuugiego imbusa i nasadki bo zwykła nie wejdzie ze względu na małą odległość śruby od obudowy. Pytanie czy coś jeszcze mnie zaskoczy przy demontażu ? Czy wzorem Santoura (miałem Epixona i Raidona) można znaleźć jakieś filmiki z serwisem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 (edytowane) Jest dużo filmików, ale dla zeszłorocznych modeli, a dla Step Cast z tłumikiem Grip chyba jeszcze nie ma. Przypuszczalnie poza problematycznym odkręcaniem śrub na dole reszta serwisu przebiega analogicznie: Jak wpiszesz nr seryjny na stronie FOX-a to znajdziesz zalecane ilości oleju. Z tego co pamiętam w amortyzatorach z tłumikiem FIT4 stosuje się tylko olej Gold, a przy tłumiku Grip leje się dużo oleju z teflonem. Edytowane 1 Marca 2017 przez MD11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinowy Napisano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Czy ktoś natknął się na film instruktażowy do tytułowego amortyzatora? Cały rower mam jeszcze na gwarancji, rozważam po prostu powiedzieć, że amor zaczął kiepsko pracować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi