Aga2017 Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Hey Potrzebuję rady w doborze butów do systemu SPD. Od lat chodzę na spinning. Chcę kupić w końcu dobre buty do jazdy na hali/indoor. Które radzicie: MTB z blokami SPD czy szosowe z blokami SPD. Czy rodzaj podeszwy ma znaczenie w indoor cycling czy tylko mechanizm spd wystarczy brać pod uwagę? Znalazlam w ofercie internetowej: 1) SPD szosa - BUTY NORTHWAVE STARLIGHT SRS Produkty - Buty Northwave Starlight SRS dostępny w Bikershop Online 2) SPD MTB - Shimano Sh-wm64 Shimano Sh-wm64 kup i oferty, Bikeinn 3) inne - jakie? Dzięki za każde sugestie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 A nie bierzesz pod uwagę systemu do tego przeznaczonego, czyli SPD- SL ? Od lat chodzę na spinning. Chcę kupić w końcu dobre buty do jazdy na hali/indoor. BTW, co to znaczy? Jeździsz tylko i wyłącznie na rowerze stacjonarnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Z postu wnioskuję że chodzisz tylko na spinning; musisz wiedzieć jaki masz system pedałów. Są głównie dwa - górski (spd) i szosowy (spd-sl). Blok do zwykłego spd będzie stosunkowo mały i taki jest chyba najpopularniejszy. Do tego szosowe buty będą miały twardszą podeszwę i nie będą miały bieżnika. Jak chodzisz tylko na spinning to raczej nie zauważysz różnicy, więc weź jakiekolwiek mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 popatrz jakie masz pedały w rowerze spiningowym, jak się nie mylę to większość ma mocowanie spd (górskie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aga2017 Napisano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 A nie bierzesz pod uwagę systemu do tego przeznaczonego, czyli SPD- SL ? BTW, co to znaczy? Jeździsz tylko i wyłącznie na rowerze stacjonarnym? Stacjonarny rower = wyposażenie w obiektach fitness, do których chodzę / rowery z pedałami SPD (tak mnie poinformowano). Dlatego przy szukaniu obuwia nie brałam pod uwagę SPD-SL. Znalazłam buty szosowe z SPD (w opisie produktu brak mowy o SPD-SL) http://www.bikershop.pl/Produkty/Buty-Northwave-Starlight-SRS/8335/170383#.WLMmpfnhBPZ Stad moje wątpliwosci czy kupic MTB czy szosa pod SPD. Z postu wnioskuję że chodzisz tylko na spinning; musisz wiedzieć jaki masz system pedałów. Są głównie dwa - górski (spd) i szosowy (spd-sl). Blok do zwykłego spd będzie stosunkowo mały i taki jest chyba najpopularniejszy. Do tego szosowe buty będą miały twardszą podeszwę i nie będą miały bieżnika. Jak chodzisz tylko na spinning to raczej nie zauważysz różnicy, więc weź jakiekolwiek mtb. Piter233 & skom25 - dzięki za info. Z postu wnioskuję że chodzisz tylko na spinning; musisz wiedzieć jaki masz system pedałów. Są głównie dwa - górski (spd) i szosowy (spd-sl). Blok do zwykłego spd będzie stosunkowo mały i taki jest chyba najpopularniejszy. Do tego szosowe buty będą miały twardszą podeszwę i nie będą miały bieżnika. Jak chodzisz tylko na spinning to raczej nie zauważysz różnicy, więc weź jakiekolwiek mtb. Piter233 & skom25 - dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Te buty mają mocowanie zarówno na SPD jak i SPD- SL. Popatrz w Decathlonie, zwłaszcza że teraz są wyprzedaże. Pamiętaj że musisz też dokupić bloki bo z butami ich nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.