sunrise Napisano 25 Lutego 2017 Napisano 25 Lutego 2017 Hej, zauważyłam, że moje opony rowerowe zrobiły się trochę łyse.. nie wiem czy je wymieniać.. W tym sezonie będzie bodajże 3 rok użytkowania roweru. Mój rower to kross level a3 2015. Opony Schwalbe Rapid Rob PP 26""x2.1. Chciałabym opony troszkę cieńsze, ale nie wiem jakie i czy będą potem pasować Jeżdżę głównie po asfalcie, czasem zdarzy się jakaś przejażdzka lasem, ale po ubitej nawierzchni Doradzicie coś ?
Michulo Napisano 25 Lutego 2017 Napisano 25 Lutego 2017 1) Brak klamer w temacie 2) Gdzie mają nie pasować? 3)Continental Race King
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Lutego 2017 Mod Team Napisano 25 Lutego 2017 Możesz pomyśleć o oponach 1,9 " semi slick, które będą miały małe opory toczenia. U mnie były kiedyś Maxxis Wormdrive, ale można wybrać inne tego typu.
sunrise Napisano 26 Lutego 2017 Autor Napisano 26 Lutego 2017 Rozumiem, czyli mogę szukać opon o rozmiarze 26x1,9-2.0 jak chce cieńsze A dętki mogą być stare czy to też musi być mniejszy rozmiar ?
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Lutego 2017 Mod Team Napisano 26 Lutego 2017 Mogłabyś mieć nawet węższe opony, ale ze względu na jazdę po lesie, to lepiej żeby miały w granicach 1,9 " szerokości. Co do rozmiaru, to dętki pozostają bez zmian, chyba że zmianiając opony na nowe będziesz chciała wymienić również dętki.
sunrise Napisano 26 Lutego 2017 Autor Napisano 26 Lutego 2017 No jak dam rower do przeglądu to mi powiedzą w jakim stanie są dętki Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.