Skocz do zawartości

[piasta] Charczenie w pieście

xkedi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Posiadam koło tylne na piaście novatec nt802 . Dziś zmieniłem łańcuch i podczas odkręcania kasety, która była chyba troche zapieczona coś dostało się do piasty. Podczas kręcenia kasetą do tyłu słychać jakby piasek tarł się z piaskiem w bębenku. Niestety mam omkniętą śrubkę od konusu? z lewej strony, od bębenka może uda się jeszcze go odkręcić. Podpowie ktoś jak się zabrać za serwis tej piasty?

Napisano

Wczoraj się znów utopiłem z tą piastą, musiałem szorować cały rower. Drugi już raz zalałem bębenek benzyną, wylałem, znów zalałem, wylałem, tak długo aż było czysto. Potem zalałem to olejem przekładniowym hipol i zostawiłem na noc skierowane w dół żeby odciekł nadmiar. Rano poskładałem piastę, działa jak złoto. Na razie mam dość błota :D

Napisano

no to nieźle, kółka mam całekim niedługo (oryginalne z krossem a2) i jeszcze nie znam możliwości tych piast. Poradzisz coś na omknięty Imbusy 2mm? Nabić torks czy da sie inaczej to zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...