Quell Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Pytanie z serii dość dziwnych,ale może ktoś coś podobnego kiedyś rzeźbił. Potrzebuję kilku rurek pcv pod gripy,oczywiście średnica wewnętrzna 22mm,oblatałem już kilka marketów budowlanych i nic nie pasuje,w opisach w sieci średnicę podają przeważnie zewnętrzną,więc tu też problem. W zasadzie można kupić kilka najtańszych gripów do zniszczenia,ale to też bez sensu. Może ktoś ma jakiś pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Dobry wieczór Generalnie szukać czegoś o takiej średnicy wewnętrznej lub o innej zewnętrznej, ale z podanym parametrem grubości ścianek (można wyliczyć wewnętrzną). Może coś zbliżonego się znajdzie w czeluściach Internetu. Może coś takiego, link: https://sklep.telka.eu/pl/p/Rurka-dystansowa-PCV-22/44 Pozdrawiam, Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 25 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Widzisz,tego nie znalazłem,wielkie dzięki. Liczę jeszcze na znajomego znajomego,pracuje w jakiejś hurtowni i poszuka,ta z linku może być dobra,prawdopodobnie właśnie coś takiego muszę ściągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unclednken Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Kolego daj znać jak coś wymyślisz. Zamontowałem właśnie gripy ESI extra chunky i te 34 mm średnicy to jednak mało pod moje bochny. Myślałem właśnie, żeby dać jakiś "dystans" w formie tulei, coś na Twój pomysł. Może zajdę co Castoramy czy innego marketu i coś poszukam, to napiszę co wymyśliłem. Pozdrower Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Nawet, jeśli znajdziecie rurkę o średnicy wewnętrznej 22 mm, to: 1. Nie wbijecie jej na kierownicę, bo ta ma 22,2 mm. 2. Jeśli realny wymiar będzie większy i rurka wejdzie na kierownicę, to będzie się na niej obracać i przesuwać. Więc tak czy siak trzeba zastosować rurkę z podłużnym rozcięciem + skręcaną obejmę. Dokładna średnica nie ma więc znaczenia - plastikowa rurka ~20 mm powinna się rozgiąć bez problemu. Ew. zamiast rurki, okleić kierownicę grubą taśmą (np. Gorilla Tape) i na to gripy założyć - nie będzie się ślizgać i można sobie ergonomiczny kształt wyrzeźbic (np. grubsze w środku). Choć nie wiem, czy ma to sens, bo gumowe/silikonowe gripy rozciągnięte na taką średnicę zrobią się cieńsze - więc będzie bardziej twardo, a niewiele grubiej. Dlatego lepiej byłoby po prostu ukręcić sobie gripy o odpowiedniej grubości i kształcie z owijki szosowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 No to mogę nareszcie coś powiedzieć. Mam rurkę jak z linku GrzesPL,i wodną 3/4 cala starego typu(klej) z castoramy. Niestety WSZYSTKO co sprawdzałem jest za duże o dziesiąte części mm. Jednym może to nie przeszkadzać,ja dałem na kierownicę jedną warstwę taśmy i jest idealnie. Unclednken,moje chińskie pianki,plus rurki mają 35mm,dla mnie jest optymalnie,bo są dosyć sztywne. Wooyek,wchodzą bez problemu. Nie będzie się obracać,bo pierścionki ją będą trzymały : http://allegro.pl/chwyty-kellys-foam-lockon-dokrecane-super-wygodne-i5848192750.html Taśmą robiłem,samowulkanizujący scotch 23,rurka jest lepszym (dla mnie) rozwiązaniem. Efekt końcowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.