vtzoom Napisano 25 Lutego 2017 Napisano 25 Lutego 2017 Cześć, Jak aktualnie wygląda sytuacja z dobrym serwisem we Wrocławiu? Który możecie polecić a który nie? Chodzi o serwis fulla, wymianę tarcz, hamulców, kasety, manetek itd. Minęły 2 lata od ostatniego tematu "[serwis] Dobry serwis Wrocław", który teraz jest zamknięty
WaGiant Napisano 26 Lutego 2017 Napisano 26 Lutego 2017 Dawno nie oddawałem roweru do serwisu ale dobre doświadczenia mam z : - PM Rider na Powstańców - planowanie suportu , zaplatanie kół , wymiana sterów - Cyklista na Pilczyckiej - amor Manitou - Harfa - amor Rock Shox - Niezły serwis jest też na Sienkiewicza ale trochę cwaniakują. Tzn nie miałem zastrzeżeń co do jakości usługi , całą resztę pominę milczeniem .... Miałem też złe doświadczenia z serwisami ale było to tak dawno że wiele mogło się zmienić .
Tomek21001 Napisano 26 Lutego 2017 Napisano 26 Lutego 2017 Wichu i Fonika - szczególnie jeżeli chcesz zrobić zawieszenie.
MokryxD Napisano 26 Lutego 2017 Napisano 26 Lutego 2017 Tak jak Tomek, jeżeli chcesz dobrej opieki dla swojego roweru, to Wichu Workshop, teraz chyba są w okolicy Koszarowej.
vtzoom Napisano 27 Lutego 2017 Autor Napisano 27 Lutego 2017 Wielkie dzięki bo bez Was o Wichu bym się nie dowiedział, tylko szukał klasycznego serwisu po sklepach Pozdrower
voodoo21 Napisano 10 Lipca 2017 Napisano 10 Lipca 2017 Cześć A gdzie najlepiej na centrowanie kół? Wydaję mi się już ,że do centrowania mam przynajmniej tył. Jednak lepiej dmuchać na zimne . Na pewno część szprych z tyłu w kole mam na maxa naciągniętych a część bardzo luźna . Jakoś dziwnie teraz zachowuje się koło w zakrętach.A na początku Czerwca przechodził serwis zerowy, w którym niby naciąg szprych czy tam centrowanie jest chyba z jednych punktów serwisu zerowego Korzysta ktoś z serwisu na ul. Hallera 180/1? Sklep rowerowy Ducato.Ewentualnie gdzie w okolicy Arkad ,Bardzkiej Fatu lub Nowego Dworu polecacie jeśli chodzi o koła. Centrowanie ewentualnie sam naciąg szprych.
daVe Napisano 11 Lipca 2017 Napisano 11 Lipca 2017 Jeśli chodzi o koła to uderzaj do Wojczal-bike na Kamieńskiego. Ostatnio wymieniałem obręcz w Ksyriumach. W wielu miejscach nie chcieli się tego podjąć, a Wojczal-bike zrobił to za w sumie dobrą cenę bo 220 zł na obręczy dt r460.
Roballinho Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 Kto we Wrocku najlepiej zaopiekuje się stalową ramą? Potrzebuję splanować mufę i główkę ramy, a niestety nie każdy serwis ma porządne narzędzia do stali.
radomir82 Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 Nie ma osobnych narzędzi do stali, jak ktoś ma dobre narzędzia, np Park tool to i stal i alu ogarnie bez problemu.
Roballinho Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 No przecież chyba napisałem – porządne narzędzia, a do stali, bo nie każdy się chce zajmować tym materiałem.
Grizzli Napisano 2 Września 2017 Napisano 2 Września 2017 Zawieszenie - Wichu. Kola, zapłatanie, centrowanie - Daveo.
Roballinho Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Coś słabo z tymi serwisami... naprawdę nic godnego nie polecicie?
Roballinho Napisano 15 Września 2017 Napisano 15 Września 2017 W końcu znalazłem całe dwa serwisy, które mają frez 34mm do główki. Harfa na Robotniczej i Jawor Rower na Pułaskiego. Oddałem ramę do tego drugiego i jestem zadowolony. Mogę z czystym sumieniem polecić. Pozostałe serwisy, największe we Wrocławiu – szkoda gadać. Albo nie mają frezów, albo robią wielkie oczy/uszy, co to takiego...
Sliwa007 Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Hej, potrzebuję wycentrować koła, ogarnąć hamulce hydrauliczne, ogólny przegląd, gdzie byście z tym uderzyli we WRO? Pilna sprawa! Pozdrawiam
Jurcyk Napisano 1 Czerwca 2018 Napisano 1 Czerwca 2018 W dniu 8.04.2018 o 09:32, wupek napisał: http://www.jsr.com.pl/#kontakt polecam W tym rejonie chyba zacniejszy jest warsztat Krajek Syn na Bulwarze Ikara ?
Duda Napisano 15 Sierpnia 2018 Napisano 15 Sierpnia 2018 A coś na południu Wrocławia (Krzyki, Gaj, Ołtaszyn)?
Wikary Napisano 29 Sierpnia 2018 Napisano 29 Sierpnia 2018 Panowie gdzie we Wrocławiu dobrze wyreguluję przerzutkę sram XO ?
Ilia Napisano 23 Września 2018 Napisano 23 Września 2018 Panowie, Daveo jest we Wrocławiu? W którym konkretnie miejscu?
Jurcyk Napisano 23 Września 2018 Napisano 23 Września 2018 W dniu 29.08.2018 o 20:31, Wikary napisał: Panowie gdzie we Wrocławiu dobrze wyreguluję przerzutkę sram XO ? Na pewno w Harfie na Robotniczej ale tam jest drrrooogo !
Wikary Napisano 23 Września 2018 Napisano 23 Września 2018 Podobno za wysoką ceną w Harfie Harryson nie podąża wysoka jakość usług serwisowych. Jest sporo negatywnych opinii o czym można poczytać w necie.. Dlatego szukam kogoś godnego polecenia aby uniknąć rozczarowania..
Rulez Napisano 25 Września 2018 Napisano 25 Września 2018 W dniu 23.09.2018 o 04:34, Ilia napisał: Panowie, Daveo jest we Wrocławiu? W którym konkretnie miejscu? Nie https://daveo.pl/index.php?show=contact
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.