Kanister Napisano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 45ml to jakieś 2x za dużo ale czy z tego powodu straciłbyś 3cm skoku to nie mam pojęcia. Zrób to po bożemu jeszcze raz i dokładnie sprawdź czy wszystko robisz dobrze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funo Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 pomozecie mi prosze jak jest z zalaniem komory tam gdzie jest blokada jak sie go odpowietrza, i czy zalewa olejem do pelna czy nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanister Napisano 10 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Quick Way to Perform Fox Fork FIT4 Cartridge Oil Change Jak będziesz miał za dużo oleju w przypadku FIT4 to może pęknąć gumowy "bladder". Damper GRIP teoretycznie powinien upuścić za dużą ilość oleju jak się go dobije (ma otwór w górnej części obudowy w tym celu). Jeżeli amortyzator ma przejechany jeden sezon to nie pchałbym tam rąk. Jeżeli więcej to najlepiej oddać do profesjonalnego serwisu na pełny przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orbeaxxx Napisano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Panowie, kiedyś to Fox robił najlepsze amortyzatory a teraz po 30km w rowerze TREK za 30 koła Damper zaczął tryskać olejem. Oddałem do serwisu i nie maja części na naprawę . Porażka , szkoda kasy na FOXA bo serwis i jakość dużo pozostawia do życzenia . Panowie, kiedyś to Fox robił najlepsze amortyzatory a teraz po 30km w rowerze TREK EX 9.8 za 27 000 Najnowszy Damper FOXA zaczął tryskać olejem. Oddałem do serwisu i nie maja części na naprawę i dwa miesiące damper sobie leży . Porażka , szkoda kasy i nerwów na FOXA bo serwis i jakość dużo pozostawia do życzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Walcz, żeby po prostu wymienili Ci ten amortyzator. Spróbuj skorzystać z rękojmi. Do jakiego serwisu oddałeś sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 20 godzin temu, Orbeaxxx napisał: Najnowszy Damper FOXA A który dokładnie, float evol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Problem z częściami ma nie tylko Fox. Zasadniczo co do jakości coś przekombinowali z częścią uszczelnień a konkretnie spasowaniem. Nie wiem dokładnie o które elementy chodzi bo to też mało klienta obchodzi. Sam przechodziłem najpierw ich akcję naprawy dampera bo wadliwy wyszedł na rynek a potem masa problemów w ich punktach serwisowych. Zresztą oddawać do nich na naprawę to jak zamieniać siekierkę na kijek bo jadą na tych samych lipnych częściach i procedurach naprawczych. Przy dużych kłopotach tylko niezależne serwisy jakoś ogarniają temat bo im zależy by klient nie wrócił za tydzień ponownie z tym samym. Dwa miechy bez roweru i końca nie widać... Zmierza to w tym kierunku, że bez dublowania roweru albo takiego dampera sezon może być bardzo krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi