marpok Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Hej Panowie...Wymyslilem sobie, ze obnize mostek o 2 cm...mam na sterowce trzy jednocentymetrowe podkladki, wiec przelozylem dwie na gore, dokrecilem top capa i okazalo sie, ze mam luz na amortyzatorze. Wydedukowalem, ze sruba wchodzaca w gwiazdke jest za krotka i nie dociaga wystarczajaco. Obnizylem wiec mostek tylko o jedna podkladke czyli o 1cm, skrecilem wszystko, luzu brak, wydaje sie ze wszystko jest ok, ale czy na pewno? Nie jest to ryzykowne skoro sruba nie lapala na dwa centymetry do gwiazdki? Dobrze wogole kombinuje, bo moze problem nie w tej srubie, a gdzie indziej? Pomozecie??? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Jeśli tylko przełożyłeś miejscami podkładki z pod nad mostek to wysokość całkowita dla top capa się nie zmieniła i śruba nie może być za krótka. Spróbuj jeszcze raz na spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Moze zanim dobrze skasowales luzy, zakreciles sruby mostka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 źle kombinujesz, top cap jest na 1 stałej wysokości, zmieniasz tylko wysokość położenia mostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Luz masz prawdopodobnie dlatego, że przed dokręceniem śruby topcapa dokręcasz mostek na sterówce Edyta: 1415chris mnie uprzedził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Moze zanim dobrze skasowales luzy, zakreciles sruby mostka? Dokladnie tak zrobilem Yhh czlowiek jednak caly czas sie uczy Dzieki Panowie...pozostaje teraz tylko isc za ta rada Spróbuj jeszcze raz na spokojnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.