pablo102425 Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć czym różni się w garminie wersja bundle od device only? Znalazłem tutaj na forum że w bundle brak jest podobno czujnika kadencji ale czy tylko tego? I drugie pytanie czy Garmin 1000 ma możliwość mierzenia prędkości z GPS czy tylko z czujnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 W Bundlu powinien byc zestaw, czyli Zestaw Edge 1000 Fabrycznie załadowana mapa rowerowa Europy - Garmin Cycle Map Uchwyt obracany o 90° Zewnętrzny uchwyt montażowy Czujnik prędkości Czujnik rytmu Czujnik tętna wysokiej jakości Linka zabezpieczająca Kabel USB Skrócony podręcznik użytkownika A Device only to jak rozumiem tylko: Licznik i wszystko potrzebne do jego dzialania bez czujnikow. Urządzenie Edge 1000Edge 1000 Fabrycznie załadowana mapa rowerowa Europy - Garmin Cycle Map Uchwyt obracany o 90° Zewnętrzny uchwyt montażowy Linka zabezpieczająca Kabel USB Skrócony podręcznik użytkownika Czyli bez paska HRM i Czujnika CAD/Speed. Garmin 1000 ma możliwość mierzenia prędkości z GPS czy tylko z czujnika? Podejrzewam ze Z GPS na pewno tez. Jak nawet zegarki typu FR235 maja pomiar z GPS. EDYTA Na przykladzie tego sklepu: DEvice only http://eazymut.pl/655-edge-1000.html Bundle http://eazymut.pl/656-edge-1000.html Na dole kazdej storny masz opisane co jest w komplecie - i jest jak pisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Super dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Jeżeli sparujesz garmina z czujnikiem prędkości to czyta prędkość z czujnika, jeżeli go nie ma, to bierze z GPS. Sam z tego korzystam, bo nie zawsze mi się chce przekładać czujnik między rowerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Dlatego trzeba miec tyle czujnikow ile rowerow ;')) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Tyle że czujnik prędkości zdaje się jest sprzedawany w komplecie z osobnym czujnikiem kadencji, a komplet to prawie 300 zł. Jak ktoś ma małe dłonie i sprawne palce to przekładka samego czujnika prędkości montowanego na piaście zajmuje kilkanaście sekund Starszy model czujnika miał zintegrowany pomiar kadencji i prędkości, do tego magnes na szprychę i montaż przy pomocy trytytek, co praktycznie czyniło go nietransferowalnym między rowerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Dalej sa dostepne wersje Combo, i to niekoniecznie od Garmina. Ja zachodze w głowe czemu DEcathlon majac bardzo dobrze dzialajacy cuzjnik COmbo za 79pln przestal go sprzedawac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.