kregiel Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Witam, Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem hampli m8000 wraz z tarczami RT86. Fabrycznie zamontowane klocki to G02A. Są to klocki żywiczne. Czytałem że o wiele lepiej sprawdzają się w różnych warunkach hamulce metaliczne. Podobno bardziej eksploatują tarczę. Proszę podzielcie się waszym doświadczeniem. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Ten temat był tak dużo razy wałkowany że spokojnie znajdziesz materiałów do czytania na 10 godzin. Do tarczy RT86 możesz użyć klocków metalicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Jeżeli jeździsz po nizinach i góry widzisz okazyjnie to zajedź te co masz i następne kup np A2Z półmetaliczne. Jeżeli jesteś w górach dużo, to kup metaliki Shimano/RWD RED i zmień przed wyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Do wyjazdu w góry to daleka droga. Ogólnie chcę najpierw zużyć obecne klocki. Zastanawiam się na jakich klockach najlepiej się wam jeździ. W starych hamplach Tektro klocki A2Z w ogóle nie chciały hamować. Może przy tym zestawie byłoby inaczej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Metaliki wg mnie nawet na nizinach są lepsze od pozostałych, nawet te od Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 (edytowane) Żeby metaliki miały optymalną siłę hamowania muszą być porządnie rozgrzane, czego raczej na płaskim terenie nie osiągniesz, co innego w górach, tam jak najbardziej się sprawdzą. Zajeździj te co masz i zobaczysz czy będzie Ci brakowało siły hamowania czy nie, najwyżej później kupisz inne. Edytowane 24 Lutego 2017 przez SovaLTD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil2003 Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Ja od zawsze sądzę że złotym środkiem są klocki półmetaliczne. Żywiczne nie dają tak dobrej siły a metaliczne trzeba rozgrzać żeby osiągnęły swoje możliwości. Osobiście używałem różnych klocków ale u mnie najlepiej sprawdziły się Jagwire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi