kashier Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 (edytowane) Cześć, rozglądam się za nowym - z możliwością rozratowania- rowerem MTB, który służyć mi będzie do jazdy po górach. Wielbię się w uphill'u, w tym roku chciałbym ukończyć maratony górskie w tej dziedzinie. Do tej pory jeżdzę Kellysem Salamandrem z 2008 , który jest już strasznym heblem. Budżet, tak jak w temacie, to 2550 zł. Nie mam więcej. Zależy mi na hydraulice+ interesuje mnie 29' koło. Mam 180 cm wzrostu, waga oscyluje w okolicy 75- 78 kg, zależy od etapu na jakim jestem w przygotowaniach do zawodów. Jestem bliski zamówienia: http://twomarksport.pl/rekreacyjne-29-creon-grip-9-29,p,10726 Za tę cenę nada się? Proszę pomóżcie. Będę bardzo wdzięczny. Edytowane 23 Lutego 2017 przez kashier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 w tym budżecie rozglądałbym się za używką, może coś na 26 kole. Za tą kwotę kupisz drugie kowadło, zalet 29 nie poczujesz, a przy podjazdach waga jest ważna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 do uphiluu nie potrzebujesz amorka - nie wiem czy wiesz ale uphill to jak sama nazwa wskazuje wyścig tylko i wyłącznie pod góre , np uphill snieżka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 To maraton czy uphill? Za takie pieniadze kazdy nowy rower to bedzie 15kg kowadlo ze sportem niemajace nic wspolnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashier Napisano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 @wojtas7 - nie mam większej kwoty dostępnej, obracam się w okolicy do 2.5k zł, proszę o pomoc w wyborze w tej kwocie. Z twojego posta wynika, że generalnie obojętne co kupię, to będzie ten sam szrot, przykro mi, że nie jesteś w stanie mi pomóc. Może mimo to, jesteście w stanie mi pomóc w wyborze. Nie chcę używki - nie mam na nią. Pisałem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WonszRzeczny Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 uzbieraj około 5 tysięcy i będzie już jakiś sensowny wybór a póki co jeździj na tym co masz bo zmiana nie ma żadnego sensu koledzy ci bardzo dobrze mówią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 jeśli byłby dostępny to ten jest warty uwagi w tym budżecie. MUSTANG 29 1 - MTB - Romet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 @@kashier, podlinkowany rower to zapewne niezły kloc. Ma parę lepszych części ale cała reszta jest tania i ciężka niestety. Jeśli faktycznie chcesz bawić się w uphill to ja bym postawił na jakiś używany, lekki rower. Faktycznie możesz zrezygnować z amortyzatora, do tego lekkie koła, osprzęt klasy Deore+, hamulce hydrauliczne/mechaniczne, byle lekkie, lekkie opony, napęd 2x10 ale i 2x9 by wystarczył w ramach oszczędności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 23 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Maszyna do ścigania się która waży 500 gram mniej niż moja zjazdówka - bez sensu. Za 2500 nie kupisz też dobrej używki. Jedyna opcja to uzbierać jeszcze 1000 zł i celować w używkę za 3500, wtedy to będzie miało ręce i nogi. Zawsze możesz trochę dopieścić Kellys'a i go sprzedać albo odłożyć uzbieraną kasę tak by jej nie wydać, przejeździć jeszcze ten sezon na 26" i przy okazji zbierać na coś nowego dalej. Kupowanie nowego roweru za 2500 do jazdy bardziej niż amatorskie jazdy po lesie mija się absolutnie z celem. Komponenty Ci się w mig rozlecą. Taki rower nie ma geometrii wyścigowej itd. Po co iść na skróty a później pluć sobie w brodę i wspominać - przecież ludzie na forum dobrze mi radzili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashier Napisano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Dziękuję. Takiej odpowiedzi oczekiwałem. Wszystko jest dla mnie jasne. Pozdrawiam! Jeszcze jedno pytanie : ) Jak ten wyżej model ma się do tego, który wklejam poniżej? UNIVEGA VISION 6.0 27.5 Proszę o odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Nieznacznie lepszy, nieznacznie lżejszy na oko sądząc, ale bez szału. To nie jest rower którego szukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi