Bujno Napisano 22 Lutego 2017 Napisano 22 Lutego 2017 Witam! Od kilku dni podczas jazdy moje tylne koło zawadza o ramę z lewej strony. Chciałbym się dowiedzieć czy to wina koła czy ramy. Zaczyna ono hałasować gdy naciskam lewy pedał. Zdj w załączniku.
Gość Napisano 22 Lutego 2017 Napisano 22 Lutego 2017 Daj zdjęcie haków ramy i koła centralnie od tyłu. Koło zamocowane dobrze w hakach? Miałeś jakiś wypadek/ upadek/ wjechałeś w coś? Jestem pod ogromnym wrażeniem że Ty jeszcze na tym jeździsz....
Bujno Napisano 22 Lutego 2017 Autor Napisano 22 Lutego 2017 Daj zdjęcie haków ramy i koła centralnie od tyłu. Koło zamocowane dobrze w hakach? Miałeś jakiś wypadek/ upadek/ wjechałeś w coś? Jestem pod ogromnym wrażeniem że Ty jeszcze na tym jeździsz.... Zaraz dam zdjęcia. Koło raczej zamocowane dobrze. Nie nie miałem żadnego wypadku ani nic z tych rzeczy. Czymś muszę do szkoły jeździć.
Gość Napisano 22 Lutego 2017 Napisano 22 Lutego 2017 Co to za rower? Jeżeli twierdzisz że jest zamocowane dobrze to musiało coś się kompletnie rozsypać. Czekam na foty.
Bujno Napisano 22 Lutego 2017 Autor Napisano 22 Lutego 2017 Jeżeli twierdzisz że jest zamocowane dobrze to musiało coś się kompletnie rozsypać. Czekam na foty. Nie twierdze na sto procent że jest zamocowane dobrze.Mogłem popełnić jakiś bład jestem jeszcze zielony w tych sprawach.
Gość Napisano 22 Lutego 2017 Napisano 22 Lutego 2017 Wrzuć foty i podaj co to za rower tak jak pisałem, zobaczymy.
Ychu Napisano 22 Lutego 2017 Napisano 22 Lutego 2017 Jeśli robiłeś serwis piasty to źle poskładana , albo masz tak duże bicie
Bujno Napisano 22 Lutego 2017 Autor Napisano 22 Lutego 2017 Mam już rozwiązanie problemu. Jak zdejmowałem koło to wysypała sie załamana oś. Popełniłem błąd że nie zdjąłem koła przed założeniem tematu. Pozdrawiam!
Gość Napisano 22 Lutego 2017 Napisano 22 Lutego 2017 Tak właśnie myślałem ale wolałem poczekać na fotki. Nie chcę być czarnowidzem, ale jak jeździłeś z piastą w takim stanie to przygotuj się że w środku może być "sieka"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.