pmarszal84 Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Witam. Co sądzicie o tym łańcuchu? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6682789856 Chce go założyć na 1 rzedowy napęd z nexus em. Poprzedni miałem oryginalny shimano do nexusa, ale ten jest szeroki bardzo. Bezsensu wogole że robią taki lancuch skoro większość zebatek jest teraz waska, a na przód wogole ciężko o szeroką zebatke. Z tego co czytałem większość ludzi zakłada do nexus ów łańcuchy 6, 7 i 8 rzedowe i to wg. mnie ma jak najbardziej sens. Dlatego zastanawiam się nad łańcuchem z linku. Widzę że firma robi też łańcuchy do np. pił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Za 9 zł to można co najwyżej spinke do łańcucha kupić.I to nie bardzo dobrą. Więc co może być warty łańcuch w tej kwocie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Też jeżdżę na Nexusie po to by koszty codziennego jeżdżenia były niższe,ale nie do przesady. Ja dałem za swój 28 zł, Shimano Narow CN HG-40,na razie zrobił 2000 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Jest jeszcze łańcuch srama za około 25 złotych. I droższa wersja niklowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Wiele razy trzymałem w rękach tani łańcuch,miałem wrażenie jakby dłutem i przecinakiem robiony,pewnie taka firma X odkupiła wytłuczone maszyny i przyrządy od firmy która specjalizuje się w częściach rowerowych i tłucze. Gdzie wybity jest napis SRAM to już co innego,jakiś fason muszą trzymać,nawet gdy jest to firma która dla nich robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Chce go założyć na 1 rzedowy napęd z nexus em. Poprzedni miałem oryginalny shimano do nexusa, ale ten jest szeroki bardzo. Bezsensu wogole że robią taki lancuch skoro większość zebatek jest teraz waska, a na przód wogole ciężko o szeroką zebatke. Po co ci wąski łańcuch do jednorzędowego systemu ? Ja mam KMC X8 93 do 8 rzędowego ale mam trzy tarcze z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rozumiem i odpuszcze w takim eazie ta tanioche. Ten cn hg-40 daje rade? widzę że to poziom zaledwie Acera w hierarchii shimano ale do 1 rządowego może wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Łańcuch shimano to nie jest najlepszy wybór. Inna nazwa tego konkretnego modelu to "gumka od majtek". Trochę wlasnej inwencji. O lańcuchach na tym forum napisano już WSZYSTKO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 HarveyDent nie znalazlem tematu o łańcuchach 1 rzedowych. Wszystkiego na pewno nie napisali A co myślicie o łańcuchach kmc? Mam kmc w drugim rowerze ale tam 11 rzedow. I w tym rowerze spisuje się świetnie. Naprawdę słabo się wyciąga. Zapodaj ktoś jakiś konkretny solidny lancuch na 1 rzedowy napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emremigiusz Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Miche robi dobre napędy do singli i ostrych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J67 Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Jeżdżę na takim: http://www.sklep.romet.pl/czesci-zamienne-i-akcesoria/czesci-rowerowe/uklad-napedowy/lancuch-112-ogn-12x18-x112-z-410-box-arkus,23349.html Ostre koło, bez względu na warunki atmosferyczne, przycisnąć lubię. Wytrzymuje 3 - 4 tys. km. Tzn. po takim przebiegu wyciąga się o 1%. Nigdy mi się nie urwał. Kiedyś zaszalałem i kupiłem Connexa za 35 zł. Wytrzymał o połowę dłużej. Wybór należy do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.