pmarszal84 Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Witam; co sądzicie o tych pedalach? Niby łożyska maszynowe. A cena kusząca. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6701516089 Szukam jakiś pedałów do roweru trekingowego. Chcę coś taniego ale by nie był szajs totalny. Jeżdżę dość dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Na 99% nie są to łożyska maszynowe a łożysko ślizgowe i ewentualnie jedno łożysko maszynowe. Rzadko spotyka się chyba pedały oparte na dwóch łożyskach maszynowych. Lepiej dorzucić do modelu VP-196, leciutkie ale także oparte o jeden "ślizg" i jedno maszynowe. Miałem takie, przejeździłem na nich chyba dwa sezony i sprzedałem koledze który nadal ich używa. Serwis jest banalnie prosty. Jedyną wadą jest delikatny luz od nowości, ale taki już urok łożyska ślizgowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Miałem Accent Hellium z jednym łożyskiem maszynowym + ślizgowe i po niedużym dystansie pojawił się luz i który prawdopodobnie był przyczyną dziwnych trzasków podczas jazdy. Sporo negatywnych opinii można znaleźć o pedałach tej budowy. Teraz kupiłem na kulkach VP-199. Wolę raz na jakiś czas rozebrać pedały nasmarować i mieć możliwość skasowania luzu jeżeli taki się pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Accent Hellium to jest brat bliźniak VP-196 o których pisałem, u mnie nic nie trzeszczało ale luz był. VP-199 ( lub bliźniaczy model) też miałem i trzeba powiedzieć jedno: pedały nie do zakatowania. Mam jedne w starym "markeciaku", przejeździły sporo kilometrów bez najmniejszego serwisu i nadal kręcą się idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W pedałach za 30zł nie ma szans na żadne "łożyska maszynowe". Zwykłe kulki i konusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Dzwoniłem do tego sprzedawcy i on twierdzi że są łożyska maszynowe (może 1 ślizgowe nieistotne, ogólnie że na maszynach). Pedaly kupione okazyjnie powyprzedazowo w Niemczech ponoć. Ale może faktycznie lepiej dołożyć do vp 196 Co do kulek, ja wolę jednak na maszynach. Mam w drugim rowerze cranki na maszynach i jest bajka. Fakt kosztowały 1/3 ceny mojego trekingowego roweru :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.