Gregory34 Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Mam pytanie do użytkowników Mio Cyclo 200 dotyczące przesyłania treningów na Endomondo. Ustawiłem sobie 2 profile w nawigacji-jeden rowerowy ,drugi do biegania i podczas przesyłania treningu do Endo zapisuje mi trening biegowy jako jazda na rowerze.Oczywiście bieganie zapisuje na profilu biegowym. Co robię nie tak,coś z ustawieniami,gdzie popełniam błąd? Może ktoś zerknąć u siebie jak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzioklb Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 możesz napisać jak ten sprzęt się sprawuje - właśnie kupiłem takie coś, nówka sztuka w bardzo okazyjnej cenie :-) i czekam na przesyłkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marega Napisano 29 Maja 2017 Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Hej! Użytkownicy Mio Cyclo 200 - pytanie o nawigowanie po zadanej ścieżce. Czy urządzenie przyjmuje i obsługuje ścieżki GPX tworzone przez różne urządzenia lub wykonane np. na Traseo lub Endomondo? Próbował ktoś wczytać taką ścieżkę i czy Mio potem dobrze po niej kierowało? Chciałbym zakupić taką nawigację, więc nie mam sam jak tego sprawdzić a głównie w taki sposób byłaby ona użytkowana przeze mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crixu Napisano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Hejka, #marega - Mam Mio 205 ale 200 pewnie działa tak samo. Otóż planowanie ścieżek super sprawa, Mio daje Ci dostęp do aplikacji i strony MioShare gdzie tworzysz ścieżki i wysyłasz normalnie na urządzenie, ja osobiście tworze sobie ścieżki na stravie, tam je zapisuje do pliku .GPX a później przesyłam na urządzenie za pomocą właśnie strony MioShare. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marega Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 #crixu Dzięki za info. Już kupiłem Mio Cyclo 200 i wypróbowałem w terenie Działa bardzo dobrze w nawigowaniu po ścieżce. Tworzę ścieżkę na Traseo, zapisuję ją do GPX i kopiuję wprost do nawigacji podłączonej do kompa. Pierwsze podłączenie nawigacji do komputera zrobiłem na PC bez antywirusa i tu było i jest wszystko OK. Tak jak na filmiku Szajbajka: https://www.youtube.com/watch?v=UTXoGg4HZi8&list=PLYg8T_pLOZEPewmWHUKy69cPT2IeQTB0o&index=23 pojawiły się dwa 'dyski': jeden systemowy i drugi do załadowania ścieżki GPX Wczoraj podłączyłem nawigację do laptopa, na którym jest zainstalowany Kaspersky, a tam zaraz po podłączeniu antywirus zgłosił "krytyczne zagrożenie" i zanim zdążyłem cokolwiek zrobić (np. odłączyć kabel USB) z dwóch dysków Nawigacji Mio Cyclo 200 wykasował pliki "autorun.inf" Teraz jak podłączam do PC-ta "pierwszego" to jest OK, ale jak podłączam do innego komputera, do którego wcześniej nie podłączałem nawigacji to zgłasza nieznane urządzenie i komputer nawigacji nie widzi. Mam zatem taki problem, że aktualnie mogę nawigację podłączyć tylko do komputera PC, do którego podłączyłem ją pierwszy raz (ten komp. rozpoznaje nawigację i wyświetla jej dyski) a dla innych komputerów nawigacja jest niewidoczna. Będę musiał odezwać się do serwisu, może podeślą mi pliki "autorun.inf", które usunął Kaspersky, żebym mógł je wkopiować na odpowiednie 'dyski' w nawigacji Morał z tego taki, że podłączając nawigację Mio Cyclo 200 do komputera z antywirusem (Kaspersky) trzeba uważać, albo po prostu wyłączać na ten moment antywirusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crixu Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 #marega Jak masz czas i chce Ci się bawić to zrób sobie kopie danych na tym PC twojego Mio za pomocą oprogramowania od Mio, a następnie zrób reset urządzenia do ustawień fabrycznych, a z laptopa odinstaluj aplikacje oraz sterowniki Mio, następnie podłącz i zainstaluj na nowo sterowniki USB jednak tym razem przy wyłączonym antywirusie może pomoże. Jak masz dużo tras zapisanych na urządzeniu to później sobie odzyskasz i będzie gites PS. dzięki za filmik, nie wiedziałem ze tak tez można ładować trasy ja to robiłem przez stronę MioShare :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marega Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Czy przy resecie nawigacji do ustawień fabrycznych pojawią się wykasowane pliki "autorun.inf" które zostały fizycznie wykasowane przez antywirusa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crixu Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 szczerze to nie mam pewności ale wydaje mi się że powinny ewentualnie mogę sprawdzić mój plik i Ci wysłać. PS. Sprawdzilem swoją navi, nie ma nigdzie takiego pliku jak "autorun.inf" wiec mozliwe że to nie plik z navi. Usuń stery z laptopa, reset nawi, reinstall i moze zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marega Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Napisałem prośbę o przesłanie takich plików poprzez stronę "mio.pl" - zobaczę, czy będzie jakaś odpowiedź, ale to najszybciej w poniedziałek. Temat nie jest palący bo nawigacja działa i ten jeden komputer ją widzi. A myślisz, że na Twoim Mio Cyclo 205 te pliki startowe są takie same jak w "200" ? Któż to może wiedzieć Może na razie nie będę kombinował bo jutro potrzebuję nawigację na wyjeździe do Kartuz ale w przyszłym tygodniu jak sobie nie poradzę to poproszę Cię o przesłanie plików na spróbowanie, OK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crixu Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 nie ma najmniejszego problemu, jak coś pisz. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.