cubexc Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Witam zrobiłem dzisiaj komplety serwis w swoim amortyzatorze. Okazało się że mój tłumik nie przelewa oleju i kompletnie nie działo, wlałem mniej oleju i tłumienia działa bardzo dobrze jedyne co to nie działa blokada amortyzatora któej i tak nigdy nie używam. Problem polega na tym że po złożeniu wsyztskiego do kupy i napompowaniu amora do około 70psi (jest to na mnie za mało powinienm mieć koło 85) sag amortyzaotra nie działa. Gdy siadam na rowerze nic sie nie ugina z początku amortyzator jjest bardzo twardy i ciężko wchodzi do środka, natomiast gdy już wejdzie póżniej jest za miekki ( efekt za małej ilości powietrza w amorze) NIe mam pojęcia dlaczego z początku jest od taki twardy że nie chce się uginać a sagu w ogóle nie ma macie jakieś pomysły co mogło pójść źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 3 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Być może spłynął Ci olej z tłumika do dolnej lagi. Spowodowane jest to uszkodzeniem tego dolnego oringa. Stąd takie działanie, a właściwie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Spuść powietrze całkiem a nawet wykręć wentylek. Jak widelec da się ugiąć bez oporów do końca znaczy ze to nie olej w górnych lagach a coś nie tak ze sprężyna chyba. A najlepiej rozbierz i sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi