pmarszal84 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Witam; trzeba się martwić ścieraniem obręczy przez klocki? Kontrolować to jakoś? W ile można obręcz zajęciach w blotnistych warunkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Posiadasz w obręczy rowek kontrolny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Nie wiem. Chyba nie ma. Obręcze mam zac 2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W ile? Dwa miesiące do kilkunastu. Zależy od warunków jazdy,stanu klocków, jakości obręczy i dbania o czystość. Żeby uprzedzić pytanie skąd takie dane (niektórym może się wydawać absurdalne5) - miałem z tym problemem styczność przez wiele lat w pracy. W nowych rowerach/kołach obręcze są bardziej miękkie niż starszych a ich tempo zużycia dużo szybsze. Niektóre obręcze mają punktowe zagłębienia w powierzchni ciernej. Zniknięcie zagłębienia wskazuje zużycie powierzchni ciernej. Objawem zużycia jest też duża nierownosc powierzchni ciernej i zagłębienie o polkolistym kształcie. Niektóre obręcze mają punktowe zagłębienia w powierzchni ciernej. Zniknięcie zagłębienia wskazuje zużycie powierzchni ciernej. Objawem zużycia jest też duża nierownosc powierzchni ciernej i zagłębienie o polkolistym kształcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.