xsw21qaz Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Witam! Planuję zakup pierwszego roweru szosowego. Mam zamiar wydać na ten cel około 2700 złotych. Waham się pomiędzy Meridą Scultura 100 a Meridą Race 80 2016. W związku z tym zwracam się do Was z prośbą o pomoc w dokonaniu ostatecznego wyboru pomiędzy dwoma wyżej wymienionymi modelami lub o propozycję innego modelu w tej cenie. Zależy mi na możliwie największej wytrzymałości roweru, nawet kosztem masy i komfortu jazdy. Mam zamiar przejeżdżać nim około 8 000 km rocznie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RBTS Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Scultura ma ramę ze stopu 6066, potrójnie cieniowaną, Race 80 (stop 6061) podwójnie. Stop 6066 ma nieznacznie większą wytrzymałość na zmęczenie. Osprzęt jest podobny, myślę że jakość ramy powinna być czynnikiem decydującym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.