stoper86 Napisano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Czyli Holuxa odpuszczam :-)Coś takiego jeszcze znalazłem:http://www.neo24.pl/?p=garmin_licznik_rowerowy_gps_edge_200&utm_source=ceneo.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=Ceneo%2FRTV%2FZegarki+sportowe&utm_content=349.0&utm_term=GARMIN+Licznik+rowerowy+GPS+Edge+200%7C-3109980%7CGARMINhttp://allegro.pl/garmin-edge-25-licznik-gps-i6740622567.htmlW obu przypadkach cena Mi się podoba tylko czy to na pewno oryginał szczególnie w przypadku drugiego linku...Warto się zainteresować którymś z w/w Garminów zamiast Mio 105??Nie chciałbym przekroczyć 500 złotych za licznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Sprawdź czy te Garminy mają możliwość podłączenia innych czujników w przyszłości np. kadencji lub mocy. E200 chyba nie, ale ten 25 nie wiem, puls tak, kadencji i mocy chyba nie. Wszystko to ma ten Mio choć chyba nie w zestawie. Spójrz też na wielkość wyświetlacza. Ja bym chyba wybrał Mio, to jednak taka kopia Edge 500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Ja tam moc bym sobie darowal majac cad/speed/hrm. Sensowny czujnik kosztuje...ponad 1500pln i w gore ;-) Wolalbym sobie rower podrasowac w tych pieniadzach ;-) do amatorskich zastosowan pomiar mocy na moje oko to przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruff Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 @stope86 bierz tego Gianta w tej cenie co mówiłeś. https://www.giant-bicycles.com/pl/licznik-continuum-sync%2c-z-czujnikiem Masz ANT+/Bluetooth, kadencję, GPS, Wrzucisz wszystko na Strave. Czy pomiar wysokości jest tak bardzo Ci potrzebny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Ale on raczej nie ma GPSa. GPSa mozna odpalic z tego co rozumiem opis tego licznika na telefonie i przez jakas tam apke zsynchronizowac slad GPSa z danymi z licznika. Jesli tak, to ten licznik GPSa nie ma. Chyba ze zle rozumiem opis. Opis ze strony jest taki "Tryb synchronizacji z aplikacją RideSync dla śledzenia GPS i zapisu danych jazdy do udostępniania na treningowych stronach www" - na moje to dziala to tak samo jak Endomondo. Wskazuje na to tez rodzaj zasilania jaki ma ten licznik czyli CR2032 - troche mala bateryjka jak na GPS ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruff Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Dokładnie tak jak piszesz, nie jest to GPS w sensie nawigacji. No ale w tej cenie raczej tego nie uświadczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Nie pisalem o nawigacji ale o zbieraniu Danych z GPSa, ten licznik raczej tego nie robi. Nawigacja to zupelnie inna para kaloszy i tego Bankowo nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stoper86 Napisano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Co do pomiaru wysokości to fajnie by było mieć taką funkcję bo często się poruszam po górskich terenach, ponieważ mieszkam na Podhalu. Tylko czy wskazania wysokościomierza, są na tyle dokładne żeby móc tej funkcji zaufać?Ktoś może wypowie się na temat tej funkcji.Teraz gdy czytam wszystkie posty Kolegów to już sam nie wiem co kupić i teraz to dopiero mam mętlik w głowie Z jednej strony fajnie by było mieć GPS w liczniku, ale z drugiej może lepiej kupić coś tańszego i dokupić coś innego do roweru??Koledzy, a Mio 100 od 105 różni się tylko tym, że 105-tka ma ANT+??Bo na przykład Mio 100 ma cenę która Mi bardzo odpowiada Ktoś może używa Mio 100 i może się na jego temat wypowiedzieć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Wysokościomierz barometryczny to fajny gadżet. Choć w wydaniu rowerowym działa tak se. Tak to wygląda w garniakach : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stoper86 Napisano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 To chyba nie ma sensu patrzeć na wysokościomierz i kupić na przykład tego Gianta co pisałem wcześniej i jeden z kolegów też go Ma.Jeszcze żeby zamieszać znalazłem taki licznik:https://www.addnature.pl/494929.html?gclid=CjwKEAiA0fnFBRC6g8rgmICvrw0SJADx1_zAOQkg6-O2Faxfx99vt1Yy7AfcisoxD8GePCIVy3IZyBoCa5Hw_wcB&_cid=21_1_-1_9_1317_494929_111661658481_pla&ef_id=WI@PRAAAAaudvzt-:20170307120315:sTrochę tańszy od Mio 105, ale czy warto się nim zainteresować czy lepiej doinwestować w Mio?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Ja tam moc bym sobie darowal majac cad/speed/hrm Tu nie chodzi o posiadanie miernika tylko o możliwości podłączeniowe do samego komputerka. Dziś normą są cad/speed/hrm/power, te 4 rzeczy powinno się dać podłączyć, a czy ktoś kupi czy nie wspominanie dodatki, to jego sprawa. Taka zabawka to nie jest zakup na rok czy dwa, a na znacznie więcej. Kto wie co będzie za 5 lat? Mio 105 ma wszystko i można z nim wszystko, Mio 100 jest już dość poważnie ograniczony, to tylko taki rejestrator trasy, a więc nie ma więcej funkcji niż smartfon w kieszeni. Tylko czy wskazania wysokościomierza, są na tyle dokładne żeby móc tej funkcji zaufać? wysokościomierze w takich licznikach są tylko barometryczne, bynajmniej ja nie znam licznika rowerowego który miałby synchronizację barometrycznego z danymi GPS. Turystyczne nawigacje GPS coś takiego mają, ale małe liczniki rowerowe na 99% nie. Wysokościomierz barometryczny jest bardzo dokładny, ale niestety sama zasada jego działania wprowadza pewne błędy, bo uzależnia pomiar od ciśnienia atmosferycznego. Niestety jak to z ciśnieniem bywa, te może się zmieniać i nic na to nie poradzimy. Na krótkich wycieczkach (1-2h) raczej trudno o takie istotne zmiany, musiał by akurat nadchodzić wyż lub niż, by zmiana nastąpiła w krótkim czasie. Przy stabilnej pogodzie wyniki pomiaru będą dość dokładne. Wiadomo, im wycieczka dłuższa, tym częściej należało by wysokościomierz skalibrować do znanego punktu wysokości. Niestety, ale i wysokościomierze GPS tez nie są perfekcyjne w tym pomiarze. Wielokrotnie porównywałem wyniki wysokości z GPS smartfona z wysokościomierzem baro licznika, niestety, ale GPS wskazywał totalne bzdury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_K Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Wrażeń za dużo nie opisze, bo leży rozpakowany i czeka na rower który ma być w przyszłym tygodniu. Jakość wykonania pierwsza klasa, fajna opcja przychodzącego połączenia. Kupiłem go za 200zł, nowy bez gwarancji, to prawie 50% ceny wyjściowej więc jestem zadowolony. Też mam zamiar taki zakupić, podłączałeś może do tego pulsometr? Możesz pokazać jaki wychodzi rezultat kiedy połączymy to z aplikacja z smartphone'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruff Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Nie podłączyłem pulsometru, bo go zwyczajnie nie mam. Na liczniku albo wyświetlasz kadencję, albo puls. Aplikacja jest trochę niedopracowana, np nie zrzuca mi wyniku kadencji i nie wiem czym jest to spowodowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.