cesi99 Napisano 20 Lutego 2017 Napisano 20 Lutego 2017 Witam. Jak myślicie ile maksymalnie udźwignie Triban 500? Tak myślę, że jakby się zmieniło opony np. na Continental Tour Ride 700x28 doposażyło w bagażnik skoro jest taka możliwość to parę kg więcej by udźwignęło chyba Co myślicie?
Zangetsu Napisano 20 Lutego 2017 Napisano 20 Lutego 2017 Mam 300 (teraz 500?) i normalnie z sakwami jeżdżę Opony wymieniałem (na durano + (polecam, ani jednej gumy przez 2 lata)) więc nie wiem jak fabryczne; ale cała reszta daję radę, aczkolwiek nie jestem jakoś specjalnie ciężki...
cesi99 Napisano 20 Lutego 2017 Autor Napisano 20 Lutego 2017 Mam 300 (teraz 500?) i normalnie z sakwami jeżdżę Opony wymieniałem (na durano + (polecam, ani jednej gumy przez 2 lata)) więc nie wiem jak fabryczne; ale cała reszta daję radę, aczkolwiek nie jestem jakoś specjalnie ciężki... Ja ważę 72 więc raczej nie dużo.. I takie pytanie. Jakie maksalne obciążenie miałeś na nim?
Zangetsu Napisano 20 Lutego 2017 Napisano 20 Lutego 2017 Nie ważyłem- najczęściej są to raczej krótkie trasy na start jakiegoś rajdu/maratonu kilka razy jechałem z namiotem, śpiworem i jakimś podstawowym kompletem ubrań i żarciem na trasę... Sam ważę ok. 65 kg; generalnie w najgorszym razie pokrzywi ci się tylne koło to sobie kupisz jakieś wytrzymalsze przełajowo-trekkingowe i dalej będzie git. Z rama nie powinno się nic stać ale jakby co masz dożywotnią gwarancję
cesi99 Napisano 20 Lutego 2017 Autor Napisano 20 Lutego 2017 kilka razy jechałem z namiotem, śpiworem i jakimś podstawowym kompletem ubrań i żarciem na trasę... Na jakich oponach/kołach wtedy jeches?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.