tomilondyn Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 składam nowa szosę... i staje przed wyborem suportu który będzie bardziej funkcjonalny, łatwiejszy do konserwacji wymiany itd..... BB30 czy BB68 czy PF30 jeden z nich , wszelkie rady mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Najłatwiej jeśli chodzi o wymianę i chyba najtaniej BB68 Osobiście polecam Accenta (shimano przy tym to jedna wielka kupa Wszystko zależ w jaką klasę sprzętu celujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Accent faktycznie trwały, ale osobiście miałem tylko pod BSA ( gwint ) Nie wiem jaki jest ten pod pressfit. Plusem accenta jest dostępność wymiennych łożysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 rama będzie s-works tarmac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 PF30 Właśnie mam z tym do czynienia i powiem, że ogólnie system jest lepszy od BB30 (choć nie mam, ale łożyska są w miskach, a nie w ramie) oraz od BSA i pf. Pod względem sztywności PF30 jest lepszy od BSA i PF Shimano, oś leży bezpośrednio na łożyskach. Lewe ramię korby FSA ma regulowany dystans (dostaje się specjalny kluczyk 36 mm), który jest unieruchomiony imbusem 1,5 mm (najmniejszym). Ma to swoją przewagę na podkładkami, które są w zestawach SRAM-a. Do łożysk nie ma szans aby dostał się piach, czego nie można napisać od systemów Shimano. Naprawdę FSA się popisało ze swoim press fitem, a i jest tak niepopularny, że udało mi się kupić prawie nową korbę Afterburner za 120 zł, a katalogowo 360$. łożyska są standardowe, ale nie kombinowałem aż tak, aby dowiedzieć się czy da się je wymienić bez wyciskania misek z ramy, myślę że jest szansa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomilondyn Napisano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 i to jest dość mocno wyczerpująca odpowiedz z dobrymi argumentami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.