Genzo Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Poszukuję bluzy typowo rowerowej na poranne dojazdy do pracy (wiosna, lato, wczesna jesień) jak i na wyjazdy wielogodzinne. Na temperatury: około 9-18 stopni. Lekko ocieplana, rozsuwana, z kieszenią z tyłu. Dobrze żeby była kompaktowa. Nie zależy mi na super parametrach ze względu na budżet (do około 150zł) Możecie coś polecić? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Teraz zimą jeździ się o wiele lepiej, bo temperatury są bardziej stabilne, a nie tak zmienne. Gorzej jest właśnie wiosną, lub jesienią, kiedy rano temperatury są dużo niższe, niż koło południa, kiedy słońce nagrzewa powietrze i robi się o wiele cieplej. Z względu na sporą rozbieżność temperatur, warto mieć w kieszeni coś do docieplenia organizmu, jakąś kamizeleczkę, albo cienką wiatróweczkę, którą w każdej chwili można zdjąć, lub założyć. Ja osobiście na temperaturę 10 stopni zakładam potówkę, na to koszulkę z długim rękawem i w kieszeń wiatrówkę. Wiatróweczkę - mogę osobiście polecić tą z Decathlonu, jet naprawdę kompaktowa i sprawdza się, kupiłem ją za 49 PLN teraz jest nieco droższa. https://www.decathlon.pl/kurtka-na-rower-mska-ultralight-id_8283389.html?gclid=CIHv-s-8ntICFZMK0wod_WIDIg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Genzo Napisano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Ciekawa opcja, tylko czy taka wiatrówka da trochę ciepła? Zazwyczaj powyżej 16 stopni jeżdżę w koszulce z krótkim rękawem. Poniżej 16 chciałem zainwestować w bluzę lekko ocieplaną i basta. Czy wiatrówka zastąpi tą bluzę? Czy jak założę taka wiatrówkę na koszulkę to czy nie będę się czuł jakbym założył folię? Ewentualnie rękawki do tego zamiast bluzy z długim rękawem? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry6 Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Ja właśnie w tym roku planuję zestaw na poranne dojazdy do pracy koszulka z krótkim rękawem z Deca + rękawki z Planet X + 2 x buff. Wiatrówka w plecaku. Gdyby było zimniej to pod spód dojdzie jeszcze potówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Genzo Napisano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 No to ja już się uzbroiłem. Całkiem niedrogo wyszło. Bluza wiatroszczelna lekko ocieplana: https://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-300-mska-id_8343186.html Do tego w przyszłości dojdzie cienka przeciwdeszczówka i gotowy. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p4trykx Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Też mam tę bluzę i sprawuje się dobrze. Jeśli założę polar pod spód to daje radę nawet trochę poniżej zera. Jedyny problem to słaba oddychalnosc w rękawach. Przy dłuższych przejezdzkach po kilka godzin robi się wilgotno. Choć za taką cenę chyba nic lepszego się nie znajdzie. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 No to ja już się uzbroiłem. Całkiem niedrogo wyszło. Bluza wiatroszczelna lekko ocieplana: https://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-300-mska-id_8343186.html Do tego w przyszłości dojdzie cienka przeciwdeszczówka i gotowy. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Przecież to jest kurtka gdzie ludzie jeżdżą w niej nawet do -10 stopni. Przy 18 stopniach to się zagotujesz w niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Genzo Napisano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przecież to jest kurtka gdzie ludzie jeżdżą w niej nawet do -10 stopni. Przy 18 stopniach to się zagotujesz w niej. Przy 18 to ja w krótkim rękawie jeżdżę. To ma być bluza od 8 do 15 stopni. Wiem, trochę źle sprecyzowałem temperatury wcześniej. Na krótki rękaw będzie w sam raz na takie temperatury. Jak nie to bliżej wiosny coś cienszego dokupię Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Na słoneczną wiosnę i temperatury 10 stopni z plusikiem, to koszulka z długim rękawem + awaryjnie wiatróweczka w tylnej kieszonce. Choć jak wiadomo odczucie ciepła to rzecz subiektywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Genzo Napisano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 To żeby nie przebierać się jak się jedzie na dłużej chyba będzie lepsza koszulka z krótkim rękawem plus rękawki. No i do tego ewentualnie wiatrówka Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry6 Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Rękawki zawsze można zwinąć lub rozwinąć w razie potrzeby bez konieczności ich ściągania. W zeszłym roku jeździłem w czymś podobnym do tej kurtki. Początek jazdy był fajny ale wraz z kolejnymi kilometrami było coraz gorzej tj. cieplej oraz mokro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 23 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 No to ja już się uzbroiłem. Całkiem niedrogo wyszło. Bluza wiatroszczelna lekko ocieplana: https://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-300-mska-id_8343186.html Do tego w przyszłości dojdzie cienka przeciwdeszczówka i gotowy. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Ugotujesz się w tej zimowej kurtce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Genzo Napisano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Oj tam. Się zobaczy. Będzie zbyt gorąco to będę wiedział żeby w niej jeździć przy 5-10 stopni. Rękawki i tak już zamówione Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.