Skocz do zawartości

[licznik] Sony Xperia X8 + czujnik B'twin Bluetooth

artfal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam stary telefon Sony Xperia X8, zakupiłem czujnik prędkości i kadencji w decathlonie ( https://www.decathlon.pl/czujnik-prdkoci-i-kadencji-id_8348589.html ). Mam pytanie jaką aplikacje zainstalować aby miała w miarę dobre mapy oraz pozwalała na dodawanie czujników jak wyżej, chodzi mi żeby pokazywała tez prędkość i kadencję. Z tego co wiem telefon nie posiada sklepu google tylko android market więc pewnie nie będzie sporo aplikacji, dlatego chciałbym się dowiedzieć jak mogę je zainstalować ze sklepu google. Jeżeli ktoś ma taki zestaw to proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Artur

Spróbuj aplikacji IpBike, świetny licznik rowerowy ma tez mozliwosc korzytania z map. Zasadniczo obsługuje tylko Ant+ ale w fazie beta jest obsługa Bluetooth.

LocusMaps też ma obsługę zapisu trasy i korzystania z mapy (jako licznik chyba nie da rady z niej korzystać).

Tapatalk...pszemoo

Orux fajny jest. Jednak w Ipbike możesz wpisać sobie rozmiar koła i stworzyć profile dla kilku rowerów. Po to w końcu jest czujnik prędkości aby mieć dokładniejsze dane. W Oruxie jakoś tej op ja nie znalazłem. Mapy offline dla obu tych apek pobiera się bodaj z tej samej strony.

Dzięki za podpowiedzi. Nie chodzi mi o to żeby mapa była mega dokładna, chce żeby apka obslugiwała też prędkość i kadencję. Wiadomo, że jeżeli chce się dokładnosci to trzeba wydać pieniądze na garmina.

Generalnie mam jeszcze możliwość użycia samsunga note 2 ale to już jest zbyt duży telefon.

Note doskonale sprawdzi się do przeglądania map, jako licznik malo wygodny. Jako licznik zdecydowanie najlepiej spraedziłaby się ta xperia X8 (ale musiałbyś czujnik zmienić) - mała, rozmiarami podobna do niektórych liczników.

Mapy w Locusie możesz mieć bardzo dokładne zarówno online jak i offline (wcześniej pobrane z serwerów), w aplikacji wybór map jest bardzo duży, po wgraniu dodatku ich ilość jest jeszcze większa.

Spróbuj proponowanych aplikacji i zobacz, która najbardziej Ci podpasuje.

Tapatalk...pszemoo

Zdecydowałem się, że zmienię czujnik i użyję Xperia X8 jako licznika. Jednak mam pewien problem postępuje zgodnie z wskazówkami ze strony:

http://53x11.pl/jak-nie-wydac-1000zl-na-garmina/

i gdy próbuję zainstalować plik z poziomu karty SD wyskakuje mi napis, że "instalacja nie powiodła się. certyfikat jest za duży". Co zrobić w takiej sytuacji?

Dodam, że wcześniej nie czytało mi w ogóle pliku orux, który jest podany do pobrania w artykule, ponieważ wyskakiwał komunikat w telefonie w zakładce zainstaluj z SD, że "nie ma żadnego pliku w formacie .p12." więc zmieniłem nazwę z "OruxMaps5.5.22.apk" na "OruxMaps5.5.22.p12.". Teraz czyta plik jednak jest problem z wielkością, jak wyżej.

Proszę pomóżcie mi, w takich tematach jestem kompletnie zielony...

włożyłem kartę SD 15 GB, dlatego jestem zdziwiony skąd taki komunikat. Plik, który pobrałem z tego artykułu ma zaledwie 6 MB

Dodam, że telefon zresetowałem do ustawień fabrycznych i nie mam na nim nic oprócz aplikacji, które już były fabrycznie.

Ogarnąłem już ten temat, także nieaktualne ;)

Podaje link do forum na którym jeden z użytkowników wyjaśnił w trzech krokach jak instalować aplikację na Sony Xperia X8 z karty pamięci ( kopiując je wcześniej z komputera na kartę w telefonie ). Jak wiadomo android na tym telefonie nie posiada sklepu google, a na android market nie znajdziemy oruxa i innych aplikacji zmieniających nasz smartfon w komputerek rowerowy.

http://se-xperia.eu/thread-4285.html

Ja osobiście nie użyłem aplikacji polecanej przez tego użytkownika, tj. Astro File Manager tylko Total Comander ( ta pierwsza nie chciała mi działać )

Mam nadzieję, że pomoże to osobom, która tak samo jak ja średnio radzą sobie z szeroko pojętą informatyką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...