Skocz do zawartości

[Korba] Czy da się przerobić na ISIS?

Dexter_6669

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam korby schimano sis dual index na kwadrat i zatanawiam się nad przerobieniem ich na ISIS

Nigdy nie miałem do czynienia z ISIS wię prosze o to by ktoś podał mi wymiary tak żebym wiedział czy wyjdzie.

Mysle o rozwierceniu korby i wbiciu oraz sklejenia tuleji przystosowanej do isis.

no to ja ci proponuje zorganizuj sobie takie lozyska jak sa na isis - cienkoscienne - i to jeszcze nie byle szajsowaty model bo sie rozsypie. do tego oskę. no jesli takową luzem dostaniesz :rolleyes:

dla mnie pomylony pomysl - cena wkladow moze nie jest niska ale od 80 zl za sztuke znosna.

...a po polsku ?

sorry ale klawiatura coś mi sie wali bo zamienia mi z na y i polskich znaków nie ma

A po Polsku bedzie tak

Pytałem sie czy nie lepiej kupić dobry suport i korbę na isis?? Bo to moim zdaniem by było bardziej wytrzymałe i wogóle. A z takim przerabianiem by zabawy jednak było, tylko tyle ze taniej by wyszło.

Ale ja jednak wolał bym wymienić suport i korbe niż sie w przeróbki bawić , ale zrobisz jak uwazasz.

Dane techniczne i pełna dokumentacja standardu ISIS do pobrania jest z www.isisdrive.com - dokładnie to tutaj (ca.3 MB)

Przy czym nie jest to opis wkładu, łożysk itp. bo te są dowolne, a jedynnie interfejsu korba-oś, bo tylko to objęte jest standaryzacją.

A przeróbki odradzam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...