Dexter_6669 Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Witam Mam korby schimano sis dual index na kwadrat i zatanawiam się nad przerobieniem ich na ISIS Nigdy nie miałem do czynienia z ISIS wię prosze o to by ktoś podał mi wymiary tak żebym wiedział czy wyjdzie. Mysle o rozwierceniu korby i wbiciu oraz sklejenia tuleji przystosowanej do isis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g3rman Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 a ja sie tak spytam po co ci to?? Nie lepiej kupic juy cala korbe i suport na isis, trwalsye bedyie i mnie bawienia sie y tzm ocyzwiscie cena pewnie wieksya ale cođ ya cođ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter_6669 Napisano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2006 po co mam wymieniać korbe jeśli nie trzeba wymienie tylko suport na mocniejszi i looz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 a ja sie tak spytam po co ci to?? Nie lepiej kupic juy cala korbe i suport na isis, trwalsye bedyie i mnie bawienia sie y tzm ocyzwiscie cena pewnie wieksya ale cođ ya cođ ...a po polsku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 po co mam wymieniać korbe jeśli nie trzeba wymienie tylko suport na mocniejszi i looz nie sadze, zeby taka samorobka byla mocniejsza od oryginalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 no to ja ci proponuje zorganizuj sobie takie lozyska jak sa na isis - cienkoscienne - i to jeszcze nie byle szajsowaty model bo sie rozsypie. do tego oskę. no jesli takową luzem dostaniesz dla mnie pomylony pomysl - cena wkladow moze nie jest niska ale od 80 zl za sztuke znosna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g3rman Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 ...a po polsku ? sorry ale klawiatura coś mi sie wali bo zamienia mi z na y i polskich znaków nie ma A po Polsku bedzie tak Pytałem sie czy nie lepiej kupić dobry suport i korbę na isis?? Bo to moim zdaniem by było bardziej wytrzymałe i wogóle. A z takim przerabianiem by zabawy jednak było, tylko tyle ze taniej by wyszło. Ale ja jednak wolał bym wymienić suport i korbe niż sie w przeróbki bawić , ale zrobisz jak uwazasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habibek Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 dziwny pomysł z tym przerabianiem korby, nie powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Jak ty chcesz to przerobic zeby to w ogole mialo sens ? No i bawic sie z korba warta 20-30 zl :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter_6669 Napisano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2006 wiec co mam zrobić kiedy wszystkie suporty wyginam?? A co do przerobienia to tylko mi chodzi żeby ktoś mi podał wymiary(średnice) tego isis Mój stary jest ślusarzem i nie takie żeczy da sie zrobić Czyba że znacie jakiś pancerny suport na kwadrat?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Sorry za OT sorry ale klawiatura coś mi sie wali bo zamienia mi z na y i polskich znaków nie ma prawy shift + ctrl i bedzie dzialac normalnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Wymiary ? Co ci po srednica jak to trzeba podac zaglebienie rowkow a nikt tego linijka dokladnie zmierzy a jak zrobisz nie dokladni beda luzy ;]. Kup poprostu korbe na ISIS badz Octalink a nie caly czas suport na kwadrat :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Dane techniczne i pełna dokumentacja standardu ISIS do pobrania jest z www.isisdrive.com - dokładnie to tutaj (ca.3 MB) Przy czym nie jest to opis wkładu, łożysk itp. bo te są dowolne, a jedynnie interfejsu korba-oś, bo tylko to objęte jest standaryzacją. A przeróbki odradzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.