Luna22able Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Mam taki problem, mieszkam na 1 piętrze w bloku. Rowerownia jest na parterze, ale nie ma miejsc. Ja nie wniosę roweru po schodach i również nie umiem go włożyć do widny (małe windy i trzeba rower ustawić pionowo, czego nie umiem zrobić, mimo, że ktoś mnie uczył). Czy są jakieś miejsca w Warszawie, gdzie można trzymać rower i nawet parę razy dziennie go wyciągać do jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 A masz piwnicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 nie każda piwnica jest bezpieczna ... chyba że rower za 600 to można zaryzykować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Mam taki problem, mieszkam na 1 piętrze w bloku. Rowerownia jest na parterze, ale nie ma miejsc. Ja nie wniosę roweru po schodach i również nie umiem go włożyć do widny (małe windy i trzeba rower ustawić pionowo, czego nie umiem zrobić, mimo, że ktoś mnie uczył). Czy są jakieś miejsca w Warszawie, gdzie można trzymać rower i nawet parę razy dziennie go wyciągać do jazdy? Myślę że jednak pozostają ci nauczyć się pakować go do windy pionowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 19 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Tu można wynająć box : https://www.kangu24.com/#section-39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 A jaki w ogóle to rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artfal Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Najlepiej poćwiczyć wnoszenie na to 1 piętro, chyba, że rower waży 30 kg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna22able Napisano 19 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Dzięki za odpowiedzi. Nie mam piwnicy, ale co to za różnica, czy piwnica, czy pierwsze piętro? I tak trzeba albo do windy, albo po schodach. Nie mogę wnosić 17 kg roweru po schodach, chyba, że chcę w najbliższym czasie przejść operację kręgosłupa (w domyśle- tak mam skoliozę i absolutnie nie wolno mi nosić więcej niż 1, 5 kg. Temat wnoszenia po schodach uważam za zakończony, można o tym w innym wątku podyskutować, ale ja już nie chcę brać w tym udziału.) No problem jest taki, że nie umiem się nauczyć tego roweru tak postawić, żeby wszedł do windy. (dla upartych, że wszystko się da- nie jeżeli ma się problemy koordynacją). OK. Stelf Storage wydaje się być genialną opcją, dwie wady, to drogo i daleko, ale może poszukam w google, to coś podobnego się znajdzie. Rower ma być Gazelle 4.0. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Poszukaj w okolicy garaży wynajmowanych przez motocyklistów.Wielu znajomych tak robi że trzymają w jednym garażu 3,4 motocykle i rowery też tam widziałem.Najlepiej na motocyklowych forach ,może będziesz mogła się gdzieś "przykleić". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Skoro faktycznie masz skoliozę i nie możesz go wnosić, to porozmawiaj z kimś odpowiedzialnym za rowerownię. Takie uzasadnienie powinno zrobić robotę dla jednego dodatkowego miejsca :V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 no to jakiś parking strzeżony w pobliskości domu i dogadać się z właścicielem na jakiś tani miesięczny karnet. Dokupić przyzwoite zapięcia... wciąż nie wiemy jaki rower i za ile, chociaż 17kg sugeruje coś poniżej 2k w krk też niektóre warsztaty rowerowe oferowały skład ale chyba tylko na zimę; ale to też może być jakiś kierunek do badań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna22able Napisano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Rower to Gazelle 4.0. Rozmawiałam dzisiaj z gospodarzem bloku jeszcze raz, ale nie ma miejsca, tylko dzisiaj mam dostać kontakt od II klatki w tym samym bloku, czy jest miejsce w piwnicy. Drzwi są stalowe, na dwa zamki, a przed piwnicą drzwi na szyfr lub klucz lub chip. No co prawda można zjechać windą i ominąć to, no ale trudno. Są schody jeden rząd schodów nie wiem ile ich tam jest z 20? 12? Nie wiem. Trudno, najwyżej będzie po prostu stał w tej komórce, a jak będzie u mnie kolega, to może mi wniesie. Chyba, że są jakieś linki wciągające na rower . Schodów jest 15, a winda nie wjeżdża na poziom -1. Czy można kupić jakąś lekką sklejkę i nakładać to na schody i potem zdejmować? Może pęknie, ale rower da się wwieźć do góry i zwieźć na dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 20 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Potrzeba matką wynalazków, więc można zastosować budowlany patent z deskami. Na przyszłość pomyśl o lżejszym rowerze, powinno być wtedy łatwiej - w granicach 2,5 k można mieć rower typu fitness o masie około 10 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Sztywna sportowa rama, do tego cienkie opony - w sam raz dla osoby z problemami z kręgosłupem Czy można kupić jakąś lekką sklejkę i nakładać to na schody i potem zdejmować? Może pęknie, ale rower da się wwieźć do góry i zwieźć na dół? Można by zrobić coś na wzór odchylanych ramp dla wózków. Normalnie jest na płasko ze ścianą, a jak trzeba odczepia się zabezpieczenie i kładzie na schodach dzięki zawiasom na ścianie. Alternatywa to na stałe zamocowana rynna do prowadzenia rowerów: http://bzaborow.org/galer/photo/filename/53538/norm/dsc_8416.jpg.27395.0.jpg http://www.24swarzedz.pl/fotosy/newsy/remont_dworca/dworzec30_700.jpg Pytanie ile tam miejsca i jak stromo, bo mimo wszystko do wepchnięcia też potrzeba trochę siły. Rozmawiałam dzisiaj z gospodarzem bloku jeszcze raz, ale nie ma miejsca, tylko dzisiaj mam dostać kontakt od II klatki w tym samym bloku, czy jest miejsce w piwnicy. Może trzeba by pogadać z sąsiadami, którzy korzystają z rowerowni i dałoby się zamienić miejscami ewentualnie jakoś inaczej zwolnić miejsce czy wygospodarować jeszcze trochę (czasem wystarczy ciut inaczej ustawić i wciśnie się jeszcze jeden, może są jakieś stare nieużywane złomy zajmujące miejsce, ...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 A co Ci sprawia najwieksza trudnosc w stawianiu roweru do pionu tak by wszedl do windy? Podniesienie przedniego kola, utrzymanie stabilnej pozycji? To zeby tylne kolo nie odjezdzalo? Kierowanie takim rowerem? Brak sily? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna22able Napisano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Porozmawiałam dzisiaj jeszcze raz z gospodarzem i sprawdzi, czy nie da się zrobić miejsca na parterze w piątek będę dzwonić i się dowiadywać. Nie wiem co sprawia mi trudność,wszystko chyba. Zresztą i tak w piwnicy nie ma windy, a na 1 piętro to by na korytarzu stał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 21 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Dwa zapięcia na koła i niech stoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 No panowie rowerzyści,wszystkowiedzący o rowerach!!!Nie ma tanich rowerow "Gazela" te rowery sporo ważą ale i też sporo kosztują.Podejżewam że to rower z piasta planetarną i prądnicą w piaście,często cena przewyższa dobrego górala.Przecież "kobitka" pisze że ma problem z kręgosłupem a tego typu rowery są wskazane dla takich schorzeń,wada to ich waga.W Holandii gdzie są bardzo popularne nie znikają z pod domów tak szybko jak w naszym pięknym kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Pomyslalem, ze skoro pisalas o wjechaniu winda to myslalas o trzymaniu go w mieszkaniu. Bo jak chcesz rower wyciagac pare razy dziennie do jazdy to przeciez nie moze byc daleko od domu, bo nie bedziesz do niego dojezdzala tramwajem/samochodem albo szla przez pol godziny... Ja chwytam rower za mostek jedna reka, druga za siodelko. Mostek ciagne w gore i do siebie jednoczesnie pchajac siodelko od siebie i rower stoi. Siodelko opierasz o kolana i chwytasz kierownice tak jakbys jechala. Jezeli przewraca sie na boki i nie masz sily nad nim zapanowac to stawianie do pionu rob w narozniku sciany. Jak trzymasz za kierownice to zapanowac nad przewracaniem na boki powinno byc latwo. Jak odjezdza do tylu albo do przodu za bardzo to po prostu hamujesz tylnym hamulcem. Moze Ci sie przyda ten opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 No panowie rowerzyści,wszystkowiedzący o rowerach!!!Nie ma tanich rowerow "Gazela" te rowery sporo ważą ale i też sporo kosztują Przede wszystkim autorka nie wie co ma/ma mieć. Gazelle 4.0 nie ma takiego roweru, jest Romet Gazela 4.0. Rowery Gazelle mają inne oznaczenia np. Van Stael R7V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Upsss sorrki zwracam honor,przegapiłem że to Gazela 4 (prawdopodobnie ta od rometa).Mea Culpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiersztor Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W ostateczności zostaną zapięcia typu U-LOCK na ramę i koła i parking pod chmurką. Oczywiście w jakimś "bezpiecznym" miejscu pod stałym nadzorem kamer lub bacznej sąsiadki przesiadującej w oknie Śmiech, śmiechem, ale wg mnie oficjalne info do wspólnoty/zarządcy o konieczności wygospodarowania miejsca rowerowego z takich a nie innych powodów powinno zostać wysłane. Ktoś musiałby być totalnym ignorantem, aby nie zrozumieć takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 A co Ci dadza kamery? Jak mi na parkingu obili lekko samochod to dostalem pismo od policji ze umarzaja bo nie wykryli sprawcy. Ktory stal zaparkowany obok i mieli jego nr rejestracyjny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.