czarek123 Napisano 19 Lutego 2017 Napisano 19 Lutego 2017 Hej. Jak myślicie , czy rower crossowy, który będzie użytkowany zgodnie z przeznaczeniem (czyli bez jeżdzenia w terenie) sprawdzi się z ramą aluminiową i sztywnym stalowym widelcem? Chodzi o to, że rama aluminiowa nie pochłania dobrze drgań jak rama stalowa, a zatem mam wątpliwości co do ramy aluminiowej wraz sztywnym stalowym widelcem. Czy lepiej jednak zakupić rower przy takiej ramie z amotyzatorem z niszej półki typu SR SUNTOUR NVX, który tam kusztuje w granicach 200-300 zł (nie wiem dokładnie ile). ?W sumie też kieruje się wagą, bo 1,5 kg mniej to dość sporo.
Pablo59 Napisano 19 Lutego 2017 Napisano 19 Lutego 2017 Pewnie że się sprawdzi tylko nie tak łatwo taką konfigurację dostać, szczególnie z przyzwoitym napędem ... Jaki budżet , tak na marginesie ?
czarek123 Napisano 19 Lutego 2017 Autor Napisano 19 Lutego 2017 Pewnie że się sprawdzi tylko nie tak łatwo taką konfigurację dostać, szczególnie z przyzwoitym napędem ... Jaki budżet , tak na marginesie ? Chodzi o Spartacusa Cross 4.0 z stalowym widelcem
seraph Napisano 19 Lutego 2017 Napisano 19 Lutego 2017 WOW super sprawa. Wreszcie jakaś marka poszła po rozum do głowy i nie pakuje wszędzie uginaczy do rowerów powyżej 1000 zł Ciekawi mnie kwestia czy rama jest ta sama pod wideł sztywny i amortyzowany - jakby była ta sama, a widelec był z kompensacją to byłoby jeszcze lepiej, bo dłuższy widelec pracuje chętniej.
czarek123 Napisano 19 Lutego 2017 Autor Napisano 19 Lutego 2017 WOW super sprawa. Wreszcie jakaś marka poszła po rozum do głowy i nie pakuje wszędzie uginaczy do rowerów powyżej 1000 zł Ciekawi mnie kwestia czy rama jest ta sama pod wideł sztywny i amortyzowany - jakby była ta sama, a widelec był z kompensacją to byłoby jeszcze lepiej, bo dłuższy widelec pracuje chętniej. chodzi mi o rower, który pojawił się ostatnio na stronie tego sklepu http://infinitibike.pl/glowna/224-spartacus-cross-40.htmlniestety nie ma na razie ich na stanie. A jesli chodzi o kwestie ramy to nie wiem. Na stronie nie ma jakoś informacji na ten temat. Co ogólnie myślicie na temat tego roweru. Jest też 100 zł tańszy niż jego amortyzowany odpowiednik
Pablo59 Napisano 19 Lutego 2017 Napisano 19 Lutego 2017 Było kilkadziesiąt w zeszłym roku (po 1250 zł) i się dość szybko "rozeszli" Złego słowa nie było słychać .... Tyle że ograniczona rozmiarówka ( były 19" i 21") - nie dla krótkich - trochę nogi i wzrostu trzeba mieć.
czarek123 Napisano 19 Lutego 2017 Autor Napisano 19 Lutego 2017 No tak W sumie też wypadałoby go pierwsze przymierzyć. Sam nie wiem do końca jaki rozmiar ramy przy wroście 185 cm i długości do krocza 85. Jakaś sugestia ewentualna?
Pablo59 Napisano 19 Lutego 2017 Napisano 19 Lutego 2017 Chyba jednak 21" - szczególnie jeśli zgodnie z opisem nie planujesz terenu ... Ale póki co to jest dzielenie skóry na niedźwiedziu - bo czy pojawi się w tym roku to trudno orzec jak znam życie, to pewnie dojdą tarczówki i cena hyc, do góry, żeby za dobrze nie było Porozglądaj się też za marką beone - pojawiały się od czasu do czasu sztywniaki na deore 3x10
P_olo86 Napisano 19 Lutego 2017 Napisano 19 Lutego 2017 chodzi mi o rower, który pojawił się ostatnio na stronie tego sklepu http://infinitibike.pl/glowna/224-spartacus-cross-40.html niestety nie ma na razie ich na stanie. A jesli chodzi o kwestie ramy to nie wiem. Na stronie nie ma jakoś informacji na ten temat. Co ogólnie myślicie na temat tego roweru. Jest też 100 zł tańszy niż jego amortyzowany odpowiednik Napisz do nich to ci wystawią ofertę. Na konkretny kolor i rozmiar. Ta z linku była dla mnie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.