Skocz do zawartości

[rower/rama] Rower crossowy z ramą aluminiową i sztywnym widelcem.

czarek123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej. Jak myślicie , czy rower crossowy, który będzie użytkowany zgodnie z przeznaczeniem (czyli bez jeżdzenia w terenie) sprawdzi się z ramą aluminiową i sztywnym stalowym widelcem? Chodzi o to, że rama aluminiowa nie pochłania dobrze drgań jak rama stalowa, a zatem mam wątpliwości co do ramy aluminiowej wraz sztywnym stalowym widelcem. Czy lepiej jednak zakupić rower przy takiej ramie z amotyzatorem z niszej półki typu SR SUNTOUR NVX, który tam kusztuje w granicach 200-300 zł (nie wiem dokładnie ile). ?
W sumie też kieruje się wagą, bo 1,5 kg mniej to dość sporo.

Napisano

Pewnie że się sprawdzi :)    tylko nie tak łatwo taką konfigurację dostać, szczególnie z przyzwoitym napędem ...

Jaki budżet , tak na marginesie ?

Napisano

Pewnie że się sprawdzi     tylko nie tak łatwo taką konfigurację dostać, szczególnie z przyzwoitym napędem ...   Jaki budżet , tak na marginesie ?

Chodzi o Spartacusa Cross 4.0 z stalowym widelcem :) 
Napisano

WOW super sprawa. Wreszcie jakaś marka poszła po rozum do głowy i nie pakuje wszędzie uginaczy do rowerów powyżej 1000 zł :thumbsup: Ciekawi mnie kwestia czy rama jest ta sama pod wideł sztywny i amortyzowany - jakby była ta sama, a widelec był z kompensacją to byłoby jeszcze lepiej, bo dłuższy widelec pracuje chętniej.

Napisano

WOW super sprawa. Wreszcie jakaś marka poszła po rozum do głowy i nie pakuje wszędzie uginaczy do rowerów powyżej 1000 zł Ciekawi mnie kwestia czy rama jest ta sama pod wideł sztywny i amortyzowany - jakby była ta sama, a widelec był z kompensacją to byłoby jeszcze lepiej, bo dłuższy widelec pracuje chętniej.

chodzi mi o rower, który pojawił się ostatnio na stronie tego sklepu http://infinitibike.pl/glowna/224-spartacus-cross-40.html
niestety nie ma na razie ich na stanie. A jesli chodzi o kwestie ramy to nie wiem. Na stronie nie ma jakoś informacji na ten temat. Co ogólnie myślicie na temat tego roweru. Jest też 100 zł tańszy niż jego amortyzowany odpowiednik :) 

Napisano

Było kilkadziesiąt w zeszłym roku  (po 1250 zł) i się dość szybko "rozeszli" :)  Złego słowa nie było słychać ....

Tyle że ograniczona rozmiarówka ( były 19" i 21") - nie dla krótkich - trochę nogi i wzrostu trzeba mieć.

Napisano

No tak :) W sumie też wypadałoby go pierwsze przymierzyć. Sam nie wiem do końca jaki rozmiar ramy przy wroście 185 cm i długości do krocza 85. Jakaś sugestia ewentualna?

Napisano

Chyba jednak 21"  - szczególnie jeśli zgodnie z opisem nie planujesz terenu ...

Ale póki co to jest dzielenie skóry na niedźwiedziu - bo czy pojawi się w tym roku to trudno orzec :)   jak znam życie, to pewnie dojdą tarczówki i cena hyc, do góry, żeby za dobrze nie było :)

Porozglądaj się też za marką beone - pojawiały się od czasu do czasu sztywniaki na deore 3x10 :)

Napisano

chodzi mi o rower, który pojawił się ostatnio na stronie tego sklepu http://infinitibike.pl/glowna/224-spartacus-cross-40.html

niestety nie ma na razie ich na stanie. A jesli chodzi o kwestie ramy to nie wiem. Na stronie nie ma jakoś informacji na ten temat. Co ogólnie myślicie na temat tego roweru. Jest też 100 zł tańszy niż jego amortyzowany odpowiednik :)

Napisz do nich to ci wystawią ofertę. Na konkretny kolor i rozmiar. Ta z linku była dla mnie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...