Klark Napisano 18 Lutego 2017 Napisano 18 Lutego 2017 Witam Mam stary rower mtb z poziomami hakami. Czy do takiego roweru można założyć koło z piasta na szybkozamykacz? Pozdrawiam
Tatanka Napisano 18 Lutego 2017 Napisano 18 Lutego 2017 Można zakładać.Jeśli mocno zaciśniesz,koło nie będzie się przesuwało,jeśli o to Ci chodziło
Klark Napisano 18 Lutego 2017 Autor Napisano 18 Lutego 2017 Chodzi mi głównie o ustawianie koła na śruby po każdym jego zdjęciu.
Tatanka Napisano 18 Lutego 2017 Napisano 18 Lutego 2017 Miałem rower z poziomymi hakami i kołem z szybkozamykaczem.Nie pamiętam żebym miał problem z ustawieniem koła
Klark Napisano 18 Lutego 2017 Autor Napisano 18 Lutego 2017 Wyraziłem się mało precyzyjnie Wkurza mnie ustawianie koła po każdym zdjęciu (teraz mam na śruby). Jeśli szybkozamykacz ułatwi sprawę to pomyślę o zmianie koła.
beskid Napisano 18 Lutego 2017 Napisano 18 Lutego 2017 Szybkozamykacz nic Ci nie pomorze w przypadku haków poziomych. Przynajmniej ja kiedyś tak miałem. Dodatkowo po kilku tyg pojawił się coraz większy problem z luzowaniem się koła. Śruba to śruba i w tych rodzajach haków sprawdza się najlepiej. Drugi temat to styl jazdy. U mnie nie zdało egzaminu w trudnym terenie ale gdzieś indziej nie musi być żle.
Tatanka Napisano 18 Lutego 2017 Napisano 18 Lutego 2017 Jeśli szybkozamykacz ułatwi sprawę to pomyślę o zmianie koła. A może wymienić tylko ośkę na drążoną?
Track Napisano 18 Lutego 2017 Napisano 18 Lutego 2017 Ja mam dwa takie same haki (lewy lekko zmodyfikowany) ->https://rowerplus.pl/haki-ram-i-czesci-zamienne/3542-sunrace-adapter-haka-przerzutki.html Całkowicie rozwiązuje to problem ustawiania koła. Oś piasty pełna na śruby o długośći 180-185mm do tego jeszcze na lewy hak nachodzi stopka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.