alpacino13 Napisano 17 Lutego 2017 Napisano 17 Lutego 2017 Część, Macie jakieś pozytywne lub negatywne doświadczenia z pasami na klatkę piersiową monitorującą rytm pracy serca? Poszukuję obecnie takiego nadajnika Bluetooth lub Bluetooth i Ant+. Będzie on wykorzystywany do treningów na trenażerze oraz do regularnej jazdy. Mógłby ktoś polecić coś sprawdzonego? Musi mieć on łączność bluetooth, gdyż będzie on parowany ze smartphone oraz prawdopodobnie z licznikiem cateye strada smart lub padrone smart. Obecnie zastanawiam się nad Sigmą R1, Cateye HR - 12, Tacx Smart T1994 i nowym pasem od Decathlonu - https://www.decathlon.pl/pas-ant-bluetooth-smart-id_8334795.html?gclid=Cj0KEQiA25rFBRC8rfyX1vjeg7YBEiQAFIb3bypX-OdTKm3eKSYMcESvfBv-JKsg4Ai-Lf8qzVXrl0MaAuOK8P8HAQ . Ktoś może korzysta z któregoś z powyższych i może się podzielić swoją opinią? Dodam tylko, że dotychczas korzystałem z pulsometru z Lidla jednak odmówił on po dwóch latach użytkowania posłuszeństwa. . Mocno zainteresował mnie TAXC mimo, że jest najdroższy to łączy bluetooth i ant+ co czyni go najbardziej uniwersalnym.
Loki997 Napisano 17 Lutego 2017 Napisano 17 Lutego 2017 Kiedyś na próbę kupiłem taki nadajnik z Lidla za około 100 PLN, nie polecam bo pokazywał bzdury. Długo używałem polara H7 dobrze łączył się z telefonem oraz z pożarem v400. Obecnie używam garmina ant+ i jest ok. Tych co wymienisz nie znam więc się nie wypowiem. Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka
fundil Napisano 17 Lutego 2017 Napisano 17 Lutego 2017 Ja mam ten z linku. Jest dokładny, Porównywałem go z aparatem do mierzenia pulsu i ciśnienia, pokazywał to samo używam go już drugi miesiąc i jest ok. Miałem problem raz z komunikacją ale to wina była smartfona. Polecam
alpacino13 Napisano 18 Lutego 2017 Autor Napisano 18 Lutego 2017 Dzięki za opinię. Wcześniej już zdecydował bym się już z Decathlonu, ale czytałem opinie na stronie sklepu, które w części wskazywały na problem z precyzją wskazań. Ale skoro sprawdzałeś to niewykluczone, że się na niego zdecyduję. Poczekam jeszcze na opinię innych o ile się pojawią .
zekker Napisano 18 Lutego 2017 Napisano 18 Lutego 2017 Mam starszą wersję tylko z ANT+ prawie 3 lata (około 500 godzin pracy, jeszcze nie wymieniałem baterii). Sparowanie z rowerowym Garminem. W tym czasie 2 może 3 przypadki utraty sygnału. Dokładność na pewno sprawdziłem po zakupie jak wieczorem chciałem wypróbować i na liczniku pokazało mi coś w okolicy 40. Pomiar potwierdzony palcem i zegarkiem. Potem pewnie też kilka razy w ten sposób sprawdziłem ale nie robiłem jakichś dokładniejszych testów, bo traktuję to bardziej w formie zabawki niż precyzyjnego urządzenia. Nie przypominam sobie dziwnych skoków ani w dół, ani w górę (poprzedni zestaw też z Deca potrafił mi przekłamywać, przy niskim spoczynkowym <60 się gubił, przy słabszej baterii i sprincie potrafił pokazać 250 ale był tańszy i z kodowaniem analogowym). Jak nic nie naknocili, to ten nowy pasek powinien też dobrze działać.
alpacino13 Napisano 18 Lutego 2017 Autor Napisano 18 Lutego 2017 Gdzieś właśnie czytałem, że ten nowy jest gorszy od poprzednich wersji, stąd moje obawy przed zakupem.
gomez Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Mam ten z decathlon i napisze tak działa jako jedyny z 3 testowanych działa jak jest z tyłu w kieszonce rowerowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.