Sylar Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 W lewej goleni na dole jest śruba wiadomo odkręcam dobijam i wyciągam, natomiast w prawej goleni jest na dole pokrętło do regulacji odbicia amortyzatora i nie ma niczego "z gwintem" co by można odkręcić. Jak się za to zabrać , co z tym zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Wyciągasz pokrętło a potem kluczem imbusowym 8 odkręcasz tą "śrubę". Pokrętło może wychodzić nieco ciężko więc najlepiej ciągnąć i równocześnie kręcić, wtedy wyjdzie. Edytowane 17 Lutego 2017 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylar Napisano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Ok dzięki faktycznie wyszło ale wymagało siły której w ciemno bym nie użył z obawy że coś popsuje. Wyciągając zrodziło się pytanie czemu w tej nakrętce jest jest gumowa uszczelka, a przy wyciąganiu było słychać wyraźne syknięcie skoro w tej goleni jest jeśli dobrze sprawdzałem nierozbieralny kartridż a komora powietrzna w drugiej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Tego nie wiem. Ogólnie podobno w amortyzatorach zbiera się powietrze, ale skąd i z czego to wynika nie zagłębiałem się. Uszczelka ( a właściwie Oring) jest po to żeby pokrętło się trzymało na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wajrus Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Witam wszystkich Mam pytanko posiadam amortyzator SR Suntour XCT V4 80mm travel Lockout w Giant revel 3 disc z 2012r i daje olej od góry i dolem przy nakrętce.Jest to amor z regulacją tłumienia i blokadą. Chcialem go rozebrac,wyczyścić i wymienić cimeringi,bo nie wiem czy przy serwisie mi gościu cos zepsuł czy nie zrobil nic a to kwestia zurzycia.Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 W tym amorze nie ma i nie powinno być oleju. Ewentualnie mógł puścić tłumik ale nie wiem jak miałby lecieć górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 W amorkach XCT nigdy nie było i nie ma regulacji tłumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi