Sylar Napisano 17 Lutego 2017 Napisano 17 Lutego 2017 W lewej goleni na dole jest śruba wiadomo odkręcam dobijam i wyciągam, natomiast w prawej goleni jest na dole pokrętło do regulacji odbicia amortyzatora i nie ma niczego "z gwintem" co by można odkręcić. Jak się za to zabrać , co z tym zrobić ?? Cytuj
Gość Napisano 17 Lutego 2017 Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Wyciągasz pokrętło a potem kluczem imbusowym 8 odkręcasz tą "śrubę". Pokrętło może wychodzić nieco ciężko więc najlepiej ciągnąć i równocześnie kręcić, wtedy wyjdzie. Edytowane 17 Lutego 2017 przez skom25 Cytuj
Sylar Napisano 17 Lutego 2017 Autor Napisano 17 Lutego 2017 Ok dzięki faktycznie wyszło ale wymagało siły której w ciemno bym nie użył z obawy że coś popsuje. Wyciągając zrodziło się pytanie czemu w tej nakrętce jest jest gumowa uszczelka, a przy wyciąganiu było słychać wyraźne syknięcie skoro w tej goleni jest jeśli dobrze sprawdzałem nierozbieralny kartridż a komora powietrzna w drugiej ?? Cytuj
Gość Napisano 17 Lutego 2017 Napisano 17 Lutego 2017 Tego nie wiem. Ogólnie podobno w amortyzatorach zbiera się powietrze, ale skąd i z czego to wynika nie zagłębiałem się. Uszczelka ( a właściwie Oring) jest po to żeby pokrętło się trzymało na miejscu. Cytuj
Wajrus Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 Witam wszystkich Mam pytanko posiadam amortyzator SR Suntour XCT V4 80mm travel Lockout w Giant revel 3 disc z 2012r i daje olej od góry i dolem przy nakrętce.Jest to amor z regulacją tłumienia i blokadą. Chcialem go rozebrac,wyczyścić i wymienić cimeringi,bo nie wiem czy przy serwisie mi gościu cos zepsuł czy nie zrobil nic a to kwestia zurzycia.Pomożecie? Cytuj
Gość Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 W tym amorze nie ma i nie powinno być oleju. Ewentualnie mógł puścić tłumik ale nie wiem jak miałby lecieć górą. Cytuj
ACTIVIA Napisano 10 Marca 2017 Napisano 10 Marca 2017 W amorkach XCT nigdy nie było i nie ma regulacji tłumienia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi