zagajnik Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 Jak w temacie....Zakupiłem rowerek z amorkiem lefty. I mam teraz problem bo nie wiem jak do niego dopasować bezprzewodowy licznik prędkości. Zależy mi na najprostszym liczniku wskazującym prędkość, dystans dzienny, całkowity. I wystarczy.Bardziej interesuje mnie jak taki licznik podpiąć pod amortyzator lefty.Poniżej zdjęcie mojego roweru. Wiem, że sensor sczytujący sygnały musi być podpięty do "nieruchomej w czasie jazdy" części lefty'ego (czyli tej bliżej osi), oraz, że są adaptery cannondale'a, ale nie wiem czy tarcza hamulcowa nie będzie przeszkadzała w czytaniu impulsów w czasie jazdy, no i jak zamontować magnesik na szprychę, przecież powinien być jak najbliżej sensora sczytującego impulsy (między 2-4 mm), prawie się o niego ocierać, a na przeszkodzie jest właśnie tarcza....PZDR Jacek
pawel2208 Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 Z tyłu Jeżeli bezprzewodowy to praktycznie po problemie.
zagajnik Napisano 16 Lutego 2017 Autor Napisano 16 Lutego 2017 Na tył załóż Może koledzy podpowiecie jaki konkretnie licznik się do tego nada, bo nie chce mi się wierzyć by był licznik, który z takiej odległości sczyta sygnały z sensora impulsów.... Nie słyszałem o takim liczniku, tutaj determinujące znaczenie ma odległość licznika od sensora, a z tylnego koła to jednak co najmniej dwa razy większa niż z przedniego....
bardok206 Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6713185195 np na tej aukcji np na zdjęciu widać adapter jakiś... Może w tym kierunku trzeba by iść. Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
Abermon Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 Sigma 16.12 sts spokojnie czyta sygnał z tylnego koła. Kupiłem ją ponieważ mam ten sam kłopot przez RS1. Niestety cieszyłem się licznikiem godzinę. Dwa convoye s2 zakłócają sygnał. Za mocne są. Przy zwykłej lampce nie ma kłopotu. Licznik poszedł w odstawkę. Dzisiaj dotarła Sigma rox 7.0 GPS i problem rozwiązany.
Przemcio Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 Sigmy łapią zakłócenia z latarek ale jak daleko są od siebie to nie było kłopotu. Kolega miał tak ale rozsunął na kierownicy i nie ma już problemu. Ja na szczęście mam kablowego u siebie i nie mam problemów
Abermon Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 Zgadzam się że przewodowy jest najlepszym rozwiązaniem. Tylko przy ciągnięciu na tylne koło, to masakra. Zwłaszcza w MTB. Mnie te ciągnące się kable wkurzają. Ale jak komuś to nie przeszkadza, to najmniej awaryjne wyjście.
lucass3 Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 Bo trzeba wtedy brać sterownik bez PWM. Wtedy w trybie 50 i 100% nie ma zakłóceń.
zagajnik Napisano 16 Lutego 2017 Autor Napisano 16 Lutego 2017 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6713185195 np na tej aukcji np na zdjęciu widać adapter jakiś... Może w tym kierunku trzeba by iść. Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Znalazłem ten adapter, oryginalny produkt Cannondale'a. Kosztuje 110 zł. I można podpinać dowolny licznik bezprzewodowy. Adapter wygląda tak: Dziękuję kolegom za pomoc i zainteresowanie. PZDR Jacek
Abermon Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 Bo trzeba wtedy brać sterownik bez PWM. Wtedy w trybie 50 i 100% nie ma zakłóceń. Tak, racja, tylko wyjedź na ulicę z trybem 50% Kierowcy Cię przeklną[emoji3]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.