derigen90 Napisano 15 Lutego 2017 Napisano 15 Lutego 2017 Witam wszystkich, Po kilku miesiącach selekcji w wyborze upragnionego MTB, na finiszu ostały mi się Romet Mustang 2.0 oraz Unibike (flite/expert). Rowery zbliżone do siebie osprzętowo jak i cenowo, ale nie mogę podjąć ostatecznej decyzji. Mieszkam w górach (gorce/beskid sądecki) i rower użytkowany będzie głównie w takim terenie, dlatego zależy mi przede wszystkim na dobrych hamulcach i amorku. Który z tych modeli jest waszym zdaniem najbardziej warty uwagi. Jeżdżę amatorsko, więc może nie ma sensu dopłać więcej do experta tylko zadowolić się flitem lub mustangiem? Z góry dziękuję za odp Zapomniałem jeszcze wspomnieć o B'Twin Rockrider 580, też zastanawiam się nad nim.
Witboj Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 Musisz napisać na jakim rozmiarze kół i który rok modelowy porównywać.
derigen90 Napisano 16 Lutego 2017 Autor Napisano 16 Lutego 2017 Mam 190 cm wzrostu,dl.nogi ok 90 cm więc preferuje koła 29 ( z wyjątkiem B'twina który dostępny jest tylko na 27.5). Wszystkie modele z rocznika 2016.
maczet190399 Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 Romet 1. ma najsłabsze hamulce z całej trojki. 2. szersza kierownica Unibike Flite 1. dobre hamulce Deore. 2. Niestety Flite słabszy amor od Rometa. Chyba najlepiej wypada Unibike Expert 1. amor porównywalny z rometem ostatnio narzekali na forum na SR Raidona. 2. Hamulce porządne SLX Najlepiej musisz sie przymierzyć, który Ci pasuje. Romet na szerszą kierownice i inna geometrię od unibike. Jeszcze pytanie czy uda Ci sie zakupic je z rocznika 2016 ;-)
mike78 Napisano 16 Lutego 2017 Napisano 16 Lutego 2017 unibike jest raczej dlugi, wiec będziesz leżał. a sztywne osie ktos wie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.