Skocz do zawartości

[Kupno 29er] Wybór pomiędzy Kross b9 a b8

yagii

Rekomendowane odpowiedzi

Poprzeglądałem oferty innych producentów. Wyruszam w miasto w poszukiwaniu Cuba w wersji 21cali. https://bikepark24.pl/pl/p/Rower-gorski-Cube-LTD-SL-29-2016-czarny/6255 prawie jest identyczny jak Rose w wersji L

Jeżdżę Cubem o dokładnie takiej geometrii, rozmiar 21. Pozycja jest trochę bardziej wyprostowana niż w Krossach z tej samej półki, ale raczej nie myśl o tym jak o pozycji z roweru miejskiego czy crossowego ;) Zdecydowanie jest sportowa, po prostu ciut bardziej zrelaksowana.

Ogółem mi się bardzo sprawdza ta geometria. Nie ma problemu z podnoszeniem się przodu na podjazdach, na zawodach wspinałem się pod takie górki gdzie goście na progresywnych geo już dawno odpuszczali. A po 3-dniowej wyprawie w Góry Świętokrzyskie moje plecy nie błagały o fizjoterapeutę.

Poza tym weź też pod uwagę szeroką kierownicę (720 mm), samo to sporo obniża pozycję.

Panowie temat dalej mnie trzyma. Już niby konto sprawdzone do robienia przelewów zagranicznych kasa przygotowana ale dalej nie wiem czy kupować tego kota w worku( mowa o Rose na Sramie). Cenowo to wygląda tak, że 850 euro rower+ 20euro opakowanie+ 50euro przesyłka to daje w przeliczeniu na zł 4 tysiące bez paru złotówek. Dostaje rower o którym mało kto mówi i w sumie bez gwarancji. Co do krossa b8 daje 400zł różnicy.. Przysiadałem się do Cuba 19 calowego bo taki 21 calowy odpowiadający rozmiarowi L Rose niestety w mojej miejscowości nie jest osiągalny. Warto dorzucić te 400zł i kupić rower o mniej sportowej geometrii (przez  niektórych określanej jako kwadratowej)? Strasznie jestem powolny w zakupie tego roweru ale wydawanie 4 tysięcy zł na hobby jest w moim przypadku rzadkością.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...