czarnyblack Napisano 14 Lutego 2017 Napisano 14 Lutego 2017 Witam. Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem złożenia, roweru na którym mógłbym nie tylko jeździć po bułki. Swego czasu, przez parę lat śmigałem na trialówce 20", niestety byłem zmuszony ją sprzedać. Pomimo, że odziedziczyłem rower tylko do jeżdzenia (zwykły treking na 28" calowych kołach), to chciałoby się pod coś wskoczyć, albo porobić coś więcej niż samo jeżdzenie. Chcę złożyć rower na w miarę niskiej ramnie, ale nie za niskiej. Bardzo podobają mi się proste ramy, coś na wzór http://www.singlebe.com/produkt/singlebe-street-killer/ Po prostu zwykła prosta rama, w której będę w stanie zniżyć siodełko do tego stopnia, żeby trochę poskakać. Na razie zamierzam złożyć coś budżetowego, także rama jakiej szukam to max 300-400zł za używkę. Rower planuję mieć ze sztywnym widelcem, dwoma tarczami (najlepiej BB7), przerzutki tylko tylne i koła 26". Może podsunąć jakieś pomysły co do ramy? Dodam, że mam 185cm wzrostu i nie wiem do końca jaki rozmiar ramy brać. Jak patrzeć na tabele rozmiarów, to wychodzi że tylko kozy się nadają, a one będą już za wysokie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.